Karlsøy kommune kan få sitt første store, helårlige reiselivsanlegg, som tilbyr varierte friluftsaktiviteter. Det er ekteparet Marit Mydland og Vidleiv Johansen som står bak det unike konseptet som ble lansert denne uka.

Paret driver fra før en reiselivsbedrift rettet mot fisketurisme og overnatting på Ringvassøya. Nå vil de satse videre og utvide virksomheten med tanke på nye kundegrupper og flere gjester.

Et helt fantastisk prosjekt, mener ordfører Mona Pedersen. Hun er svært positiv til utvikling av reiselivet i kommunen, og disse planene er midt i blinken. Karlsøy kommune kjenner sin besøkelsestid og nyinvesteringer og næringsutvikling ønskes varmt velkommen. Karlsøy trenger flere arbeidsplasser og virksomheter som tilfører kommunen attraktivitet.

Går alt etter planen, kan en del av reiselivsanlegget være på plass allerede i løpet av 2022. Totalt sett omfatter planene alpinbakke med tilhørende heisanlegg, skiløyper opp mot to fjelltopper, traseer for downhill-sykling, og selvsagt også hotell, leiligheter og en hyttelandsby. Det siste skaper neppe problemer for karlsøyværingene. Hyttelandsby er nødvendig, folk skal jo kunne bo godt når de er på besøk, det skaper mer aktivitet og gir flere inntekter.

Folketallsutviklingen forteller oss at alle nordnorske kommuner nå er i vanskeligheter. Dette gjelder i særlig grad distriktskommunene, men heller ikke de større byene i nord kan si seg tilfreds når innbyggertallet viser stadig mindre vekst. Vi trenger flere arbeidsplasser, vi trenger innovasjon og nyskaping. Vi har store naturressurser som er som skapt for reiselivsnæringa, dette gir mange muligheter.

Fjellene og terrenget nordpå byr på fantastiske forhold for å kunne tilby skiturister mer enn det vi gjør i dag.

Skiturisme i nord skal ikke være forbeholdt en liten gruppe pengesterke mennesker som vil erobre fjelltopper med guide.

Å skape gode tilbud som de fleste kan nyte godt av, enten det er barnefamilier som trener i bamseløypa eller erfarne skiløpere som vil høyt til fjells, må være et mål. Vi har terreng så det holder, vi har nok av snø, den kommer som regel tidlig, og den ligger lenge.

Gründerne Mydland og Johansen ønsker i tillegg å legge til rette for en sport som har tatt seg veldig opp de siste årene: sykling i vanskelig terreng, nedover bratte bakker. I tillegg har de tilbud om fiske på havet. I sum gir dette helårlig aktivitet.

Det er ikke vanskelig å skjønne ordfører Pedersens entusiasme for prosjektet. Næringslivet trenger flere bein å stå, kommunen trenger næringsutviklere som Mydland og Johansen. Dette er en viktig, framtidig satsing for Karlsøy.

Så får vi bare håpe at ingen finner ei myr i området.