Dette straffeåret er kanskje det mest usosiale som står igjen etter Erna Solberg sitt regjeringsprosjekt. Nå fjerner vi det.

Vi gjør det for mammaen som måtte tømme kontoen med sønnens konfirmasjonspenger før hun fikk tilgang til sosialhjelp. Vi gjør det for den tidligere læreren som endte opp med uoverkommelig kredittkortgjeld fordi pengene ble kuttet. Vi gjør det for alle de som hadde et mål, og et håp om å komme tilbake til jobb – men som endte opp sykere og lenger unna arbeidsmarkedet.

En arbeidsavklaring handler både om arbeid og om avklaring. Den skal legge til rette for økonomisk trygghet, helsehjelp og arbeidsrettet oppfølging. Høyre synes å være mest opptatt av at ordningen skal være midlertidig.

Gjennom det siste året har mange tatt kontakt med oss og delt sin opplevelse. Når folk blir kastet ut av en arbeidsavklaring, så blir ikke veien tilbake noe enklere.

Et år i grøftekanten gjør noe med deg.

Det her er et retningsvalg. I stortingsdebatten på mandag var Høyre usedvanlig fornøyd med seg selv. «Karensåret vårt må fortsette» var det tydelige budskapet fra høyresiden. Det setter vi en stopper for. Dette er en kamp vi skal vinne.

Vi kan alle falle ut av arbeidslivet. Da hjelper ikke å møte betongen. Vårt alternativ er en arbeidsavklaring som er bedre. Folk skal møtes med tillit. Oppfølgingen må bli tettere.

I felleskapet vårt stiller vi opp hverandre.

Nå fjerner vi karensåret.