Gå til sidens hovedinnhold

Vi i Bø har trua på dette prosjektet!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er interessant å se hvordan en felles presse i de større byene, helt ukritisk slakter dette tiltaket og bortimot «idioterklærer» både kommunens ordfører og kommunestyrerepresentanter. Og ikke minst håner og beskylder dem for ikke å kunne systemet om skatteutjevningssystemet.

De visste nok hva de gjorde og hvorfor de gjorde det, noe som igjen ble bekreftet ved årets budsjettmøte. Kommunen var kommet til et punkt hvor man måtte ta noen drastiske grep, for om mulig å tiltrekke seg risikovillig kapital. Det har de faktisk lyktes med, selv om grepet som er gjort er noe kontroversielt, men allikevel helt innenfor lovens rammer.

Det som de samme journalistene overhodet ikke skriver noe om, er hvorfor dette skjer og hva som ville vært alternativet for at kommuner som Bø skulle bli tilført kapital og nye arbeidsplasser. Det burde man forventet av disse pressebaronene, som hevder at de har svaret på det meste. Og ikke minst at mange av dem er avhengige av pressestøtte fra staten for å få hjulene til å gå rundt for avisen.

Det blir alt for enkelt å øse ut edder og galle, uten å komme opp med et alternativt forslag til løsning. Redselen for at folket må betale for moroa, er sterkt overdrevet. Det er vel liten mulighet for at det kommer en egen linje på skatteseddelen, hvor det står støtte til Bø kommune!

Hva er status i dag i Bø:

- Vi har mange dyktige bedriftsledere og bedrifter i Bø i dag, men dette er allikevel ikke nok til å få en positiv utvikling.
- Vi har siden 1980 fått nedlagt fem filètfabrikker med flere hundre ansatte. Dette grunnet endrede rammebetingelser i fiskeriene.
- Vi har mistet trålerkonsesjoner
- Vi har mistet 100% av statlige arbeidsplasser. Mulig vi har en igjen?
Da sier det seg selv at problemer vil oppstå for å holde hjulene i gang
- På den positive siden har vi en ordfører som jobber 24/7 for å skape ny virksomhet og også har fått til utrolig mye.
Så i stede for å sable denne mannen ned, bør han heller få den oppbakking og hjelp som han fortjener.
Kanskje journalisten i Nordlys kunne forlate sin lenestol på kontoret, ta seg en tur ut til Bø og se hva som skjer av positive ting og hva ordføreren jobber med?

Så til millionærene, de er helt ærlige på at redusert formueskatt er grunnen til at de flytter til Bø, men det som helt blir tiet i hjel, er at de samtidig ønsker å være med på å skape noe i kommunen.

Men selv om journalisten tror det er en kvikk fix, er det faktisk slik at slike ting alltid vil ta tid. Uansett hva man sier, er dette dyktige forretningsfolk som kan næringsutvikling. Derfor er vi helt sikre på at det vil komme investeringer i millionklassen fremover.

Av positive ting som har skjedd etter vedtaket, er at prisene på hus har steget, slik at vi i Bø har en fin verdiøkning på eiendommene.
For første gang på mange år, bygges det mange nye hus.

Så til slutt: Vi i Bø har trua og det er stor oppslutning rundt dette prosjektet!

Kommentarer til denne saken