Gå til sidens hovedinnhold

Vi har kun én plan

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kampen for arbeidsfolk gjennom rettferdig fordeling og demokrati er ikke selvfølgeligheter som har kommet av seg selv.

Høyrepartiene har under statsminister Solberg gjennomført mange usosiale kutt som har rammet vanlige arbeidsfolk på en urettferdig måte. Samtidig har de kapitalsterke fått milliarder i skattekutt. I tillegg har regjeringen utfordret faglige rettigheter og arbeidstakernes interesser på flere ulike områder i denne perioden.

Viktige saker for LOs medlemmer i den kommende stortingsperioden vil være kampen mot sosial dumping, bedring og fornyelse av arbeidsmiljøloven, rettferdige pensjonsordninger, og kamp mot økt bruk av midlertidige ansettelser og innleie i næringslivet og en distriktspolitikk som kommer vanlige arbeidsfolk til gode.

Arbeiderpartiets interne diskusjoner rundt partiets miljø- og olje- og gasspolitikk har vært en utfordring for mange av LOs medlemmer.

Forslaget til nytt program viser nødvendigheten av en olje og gassindustri som en forutsetning for fremveksten av en ny, grønn industri. Basert på den teknologi, kompetanse og kapasitet som finnes i oljeindustrien.

Det er et kompromiss vi håper alle kan leve med og forsvare ut i valgkampen.

I regionen vår blir fraflytting, og en politikk for å få bukt med det, en av de viktige sakene vi må jobbe med i en ny regjering. Videre må de ressurser vi har i landsdelen omsettes i faste, lokale - jobber.

Vårt mål i LO er at Arbeiderpartiet blir det største partiet, at vi kan bytte ut dagens Høyre-regjering, og at Jonas Gahr Støre er vår kandidat til å lede en rødgrønn regjering. Slik at vi i løpet av de første 100 dager i regjeringskontorene viser forskjellen på ei rød grønn regjering og dagens mørkeblå!

Kommentarer til denne saken