Gå til sidens hovedinnhold

Valgomaten og jeg

Trump sa «America first» - jeg sier «Norge først», i hvert fall i henhold til NRKs valgomat. Dette på grunn av mitt klare nei til NATO, EØS og norske soldater i Afghanistan.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det betyr i klartekst at vi som tilhører den kommunistiske verdensbevegelse og setter solidaritet med verdens arbeidende folk foran alt, plasseres på ytterste høyre fløy sammen med erklærte nasjonalister.

Resultatet ble likevel som ventet, Rødt, SV og AP med små forskjeller. Greit nok, selv om enkelte spørsmål manglet klasseperspektiv og man er totalt prisgitt å forholde seg til det gjeldende kapitalistiske systemet og de etablerte partier.

Joda, det gis plass til noen utfordrere i underteksten, for det meste ensakspartier, hvor jeg blir rådet til å lese mer om Piratpartiet og det nye Industri og Næringspartiet, men intet alternativ for en som mener at reell systemkritikk også bør finnes i Norge. Slik norske politikere så ivrig støtter opp om når det gjelder andre land i verden.

Norges Kommunistiske Parti ble stiftet i 1923 og har stått fast på arbeiderklassens side, til tross for massiv motgang i krig og fred. Først ble nesten hele partiledelsen drept av nazistene, så ble kommunistene overvåket i årevis, trakassert, mistenkeliggjort og fratatt demokratiske rettigheter for til sist å bli helt usynliggjort.

NKP ble etter krigen verdsatt av velgerne for sin innsats mot okkupasjonen og ble blant annet representert av Norges første kvinnelige statsråd, Kirsten Hansteen. Partiet har fortsatt et fullt og godt gjennomarbeidet valgprogram og har klart å gå mot strømmen for å stille i fire fylker.

Men det skal helst ikke det norske folket vite noe om. Er det det som kalles demokrati?

Kommentarer til denne saken