Gå til sidens hovedinnhold

Vaksinasjonssertifikat er helt nødvendig!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå pågår en diskusjonen her i landet om hvorvidt man skal utstede vaksinasjonssertifikater, etter hvert som vaksinasjonen mot Covid 19 (korona) går sin gang. Som vanlig er det røster både for og i mot, og både personvern og demokratiet er inne i bildet.

Jeg er personlig ikke i tvil. Vaksinasjonssertifikat er helt nødvendig! Det bør også være sterke grunner tilstede for en person som ikke ønsker dette sertifikatet.

Hvordan tror dere at vi i Norge til slutt overvant både tuberkolosen og poliomyelitten om det ikke var for intensivert vaksinering og etterkontroller?

I mitt gamle vaksinasjonssetrtifikat står f. eks. følgende:

  • Vaksinert første gang mot tuberkolose den 29/3 1955.
  • Vaksinert første gang mot poliomyelitt den 30/11 1956. (Tuberkolose og poliomyelitt ”overlappet” hverandre på 1950-tallet)
  • Videre vaksinert i 1963 – 1964 mot tyfus og difteri.

Dette var den gang ikke personlig opplysninger. Dette var opplysninger om min helsetilstand som offentligheten KREVDE av meg. Slik var det den gang, og slik bør det være også i dag vedrørende Covid 19!

Det var på denne måten at vi til slutt ble av med den ”svøpe” som både tuberkolosen og poliomyelitten var i vårt land. Full åpenhet om hvem som er vaksinert, og når.

Hvor mye av all denne vaksinen som fortsatt virker i min gamle skrott, det vet jeg ikke. Det jeg vet, er at det ute i verden har kommet en ny variant av tuberkolose som ingen nåværende vaksine ”biter” på.

Jeg ønsker vårt helsevern alt godt vedrørende vaksinering av folket mot Covid 19.

Kommentarer til denne saken