Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø kommune og Arctic Race: amatørmessig håndtert

Det er vanlige folk som holder de virkelige hjulene i gang, skriver Kvaløya-beboer.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arctic race er i ferd med å bli en farse i Tromsø. Midt i arbeidstida til folk stenges Sandnessundbrua på grunn av et idrettsarrangement som betyr lite for vanlig folk. Flott at folk sykler, trimmer og holder sykkelhjulene i gang, men det er faktisk de som jobber som holder de virkelige hjulene (samfunnsmaskineriet) i gang.

Folk som bor på Kvaløya må søke om permisjoner og avslutte jobben før klokka tolv for å hente unger i barnehage og på SFO før stengetid. Noen har søkt om å få refundert den tapte arbeidsinntekten, blant annet ansatte i kommunen, men avdelingsleder for bymiljø i Tromsø svarer at dette ikke kan være noe som utløser krav om erstatning.

Kommunen har kunngjort at de setter opp ekstra busser til Storelva i tidsrommet 14. 45 til 16.00, men det hjelper ingenting for folk som har unger i barnehage og SFO helt andre steder på Kvaløya. Avdelingsleder for bymiljø, Mette Mohåg, kommer med et svevende svar på utfordringene: «Generelt kan man si at noen vil bli berørte. I utgangspunktet så må folk ordne seg. I tidens løp vil det være ting som gjør at folk ikke får hverdagen til å gå opp slik den vanligvis gjør.» (Nordlys 03.08.21)

Tapt arbeidsfortjeneste og masse logistikkproblemer for folk som jobber, betyr med andre ord lite og ingenting i forhold til det jippoet som dette idrettsarrangementet er. Dette er så amatørmessig håndtert fra kommunenes side som det kan bli. Med en slik holdning kan Tromsø kommune forvente seg et skikkelig opprør neste gang Arctic Race skal gjennomføres. Folk skal ikke tape lønn og påføres en masse stress med logistikk for å komme seg til og fra jobb og få utført den jobben de har til vanlig – og som garantert er mye viktigere enn et årlig sykkelrace.

Kommentarer til denne saken