Hva er det som skjer eller ikke skjer i TIL? Finnes det en plan eller blir det som det blir? Kjøpes og selges det riktige spillere? Sparkes det riktige trenere og andre ansatte? Banker hjertene for klubben blant de som styrer eller er det andre motiv for å holde på taburettene?

Fra en supporters ståsted ser det ut for at det ikke skjer mye mellom hver kamp. Spillerne stiller lojalt opp til avspark, men det virker ikke alltid som om de vet hva som så skal skje. Treneren er ikke å se på oppvarmingen, jeg håper han er på treningene selv om det ikke alltid ser ut for at det har vært treninger. Dette er en frustrert supporters ord, ikke veldig gjennomtenkte, men allikevel tenkte.

Gjennom de senere årene kan det virkelig stilles spørsmål om spillere som kommer og går. Var Gamsten og Simen for dårlige eller for dyre? Var Lars Sætra, Robert Taylor, Onni Valakari, Gjermund Åsen og Marcus Holmgren Pedersen umulige å holde igjen på Alheim?

Hva koster det med fallende interesse hos fansen? Hva koster enda et nedrykk? Historisk har TIL hentet vrakgods og omformet disse til nasjonale og internasjonale stjerner, ikke minst var spissproduksjonen velkjent. De få spillerne som holder eliteserienivå som hentes nå, ender dessverre som «vrakgods». Vrakgods i denne betydningen er 2-ere på spillerbørsen både fra Nordlys og folket i kamp etter kamp. Nå hentes det kun OBOS-spillere og gjerne fra bunnen av den ligaen. Jeg er redd for at dette gir oss et stabilt OBOS-lag.

Det har vært sparket trenere og ansatte i fleng, men har de riktige personene forlatt Alfheim?

To grelle eksempler må jeg trekke frem, det er sparkingen av Simo Valakari og Steinar Nilsen. Dette er to som kjenner nivået som trengs for å spille i eliteserien. Simo var, i perioden han var trener for TIL, etterspurt både i Norge og internasjonalt. Det ble store protester da «storheter» som Liverpool og Rosenborg prøvde å lokke han vekk fra byen. Om det var et brennende hjerte for TIL eller andre årsaker som holdt han igjen vet jeg ikke, men de få ordene jeg pratet med han sa meg at han hadde et stort engasjement for Tromsø og TIL. Mange klaget på Simo, men min følelse er at han ble skviset ut av et par personer i TIL-systemet som ikke takler å bli sagt imot.

Sparkingen av Steinar Nilsen var om mulig enda verre vurdert av de som styrer og steller i klubben. Tromsøgutt med et hjerte som banker for klubben, et hjerte som garantert blør i disse dagene. Hvem med ekte følelser for TIL har det greit etter stortap mot Alta? Et lag som absolutt ikke skal være en rundingsbøye, men allikevel være et par nummer for små i denne sammenhengen. All respekt for Alta! Men tilbake til sparkingen av Steinar, så var det vel de samme som skviset ut Simo som sto bak den. Skal TIL komme videre i positiv retning må disse ut av systemet, det holder ikke lenger med en unnskyldning. Skal det for eksempel være mulig å få Steinar tilbake som trener, må disse sette klubbens behov foran sine. Men det er dessverre ikke mye som tyder på det!