Jeg husker fortsatt første gangen jeg gikk innom butikken hennes. Den fine på hjørnet av torget hvor jeg kjøpte mine første dyre sko som resulterte i flabb når jeg kom hjem… Et par fra selveste Moods of Norway, som var så full av logo at selv en nyrik russer ville ha vært imponert.

Som ung gutt, ja nærmest barn, ble jeg møtt av denne råstilige smilende damen med ildrødt hår. På tross av min alder og at det totale kaoset regjerte som følger av en av Tromsøs største happeninger, nemlig 50% på M.A.S, tok hun meg på alvor, ga meg god hjelp, og sko ble det.

Siden den gang har hun ekspedert tusenvis av tromsøværinger og besøkende. Hun husker som regel de alle sammen, hva de liker, hvor de kommer ifra, og hva resten av familien liker.

Jeg har fått lov til å bli litt bedre kjent med henne i årene som har gått og slutter ikke å la meg imponere. Stein for stein har hun bygget opp en motebutikk så langt nord, at ikke alle i motebransjen vet hvor Tromsø er, men alle har hørt om m.a.s. Vi ungdommer har hatt våre første jobber i butikken hennes, og idretten har hun sponset både for bredden i Hamna og for toppen på Alfheim.

Ingen oppgave er for liten eller for stor. Enten det er vindusvask eller innkjøp i Paris. Om du går forbi butikken en søndag, er det ikke sjelden at du ser lys og aktivitet. For en ung mann som meg har det vært inspirerende å se hva som er mulig å få til med hardt arbeid, eierskap og smartness. Tusen takk for det Mona, og alle unge mennesker burde ha jobbet for ei som deg!

Tromsø er heldig som har mange Mona-er, ildsjeler, lokale grundere og personer som bryr seg om byen vår! Det må vi aldri ta for gitt, og gratulerer så mye til deg, Mona, med 25-årsjubileet for butikken.

  • Innlegget ble først publisert på Facebook