Gå til sidens hovedinnhold

Stavrum og vennene hans

Apropos Dette er et leserbrev, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så var han der igjen, Gunnar Stavrum i Nettavisen. Fra sine kontorlokaler et lite steinkast unna Karl Johan og Aker Brygge, der hovedtyngden av landets selvutnevnte bedrevitere befinner seg, leverer han til stadighet hjelpeløse og humørløse forsøk på samfunnsanalyser, som klart dokumenterer en total mangel på kunnskap om landet utenfor hovedstaden.

I likhet med flere av sine kolleger litt lenger borte i Akersgata; blant andre Jan Arild Snoen i det erkekonservative magasinet Minerva og politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim i Aftenposten, lar han aldri være å irritere seg over kravstore, sutrete, oversubsidierte, utakknemlige og ulydige latsabber i distriktene, spesielt oss i Kolonien Nord-Norge, som ikke bidrar til fellesskapet, aldri gir seg med maset sitt, aldri blir fornøyd og nekter å ta innover seg at det er Oslo-området som holder liv i resten av landet. Verdiskapingen her i landet skjer i all hovedsak i kontorpalassene hos pengeflyttere og spekulanter på Aker Brygge og nærliggende områder, synes å være deres klare oppfatning. I deres øyne er folk i de såkalte «utkantene» bare en klamp om foten og en ren utgiftspost for hardt arbeidende rikssynsere og andre hovedstadsbeboere.

Vi får ta det med et smil. Deres bidrag til landets verdiskaping er bare et patetisk, gammelmannsaktig forsøk på å resirkulere eldgamle fordommer ved hjelp av halvsannheter, fornærmelser og selektiv bruk av statistikk. Stavrum og hans likesinnede er nok gått ut på dato. De har nok for lengst tenkt de tanker de har tenkt å tenke. De tilhører nok en annen tid.

Kommentarer til denne saken