I år så er det valg igjen og fredspartiet Norges kommunistiske parti (NKP) stiller ikke til valg. Det er to grunner til det. Vi har ikke greid å samle 1000 underskrifter som trengs for å stille liste i Troms og Finnmark. Den andre grunnen er at vi har arbeidet med å utvikle samarbeide med andre fredselskende lag, foreninger og andre partier som arbeider aktiv mot ubåter på Tønsnes og krig.

Dette samarbeidet har vært både spennende, artig og utviklende. Mens staten og kapitalen har ropt å skreket fra sin ubåt at vi lager oppstyr, har feil fiendebilde, er protesterende fra nord, er kritiske stemmer fra venstresida, driver en opphetet og politisert debatt som skaper frykt, driver med støy rundt Grøtsund, lager uro i Tromsø, er oppviglere og blir lurt til og demonstrere, så har vi vandret fredelig rundt med våre plakater og bannere i fjæra, på Tønsnes, på torget i sentrum av Tromsø og i Rådhusparken vår.

Seieren følger våre faner. NKP har arbeidet for fred og nedrustning siden dannelsen i 1923. Før det arbeidet kommunistene sammen med arbeiderbevegelsen mot utbytting og undertrykking, fattigdom og nød og mot krig.

Staten og kapitalen roper fra sin ubåt at vi er blåøyde og naive og at vi vet ikke vårt eget beste. Dessuten er vi laget på en trollfabrikk i Sibir. Denne fabrikken må være meget produktiv siden vi stadig blir flere som ikke ønsker denne drittpakken av en forsvarspolitikk fra regjeringen. Vi vil heller ikke bidra til det massemordet som forgår rundt om i verden ledet av Nato og USA med den norske regjeringen som heiagjeng og bidragsyter. På vår regning.

Nei til krigsmateriell på vår jord og i vårt hav.

Vi har lært av Gahndi og Martin L. King og vandrer videre for fred og nedrustning mens vi synger:

I natt æ drømte nokka som æ aldri har drømt før.
Æ drømte det va fred på jord og alle kriga va slutt.
Æ drømte om en kjempesal der statsmenn satt på rad.
Så skreiv dem på et dokument og røyste seg og sa:
Det finnes ingen soldata mer, det finnes ingen gevær,
og ingen kjenne lenger til ordet militær.
I gaten der gikk folk omkring, dem dro fra kro til kro.
Så gikk dem opp til rådhusparken,
der var stemninga god, der va stemninga god.

Til alle fredselskende: Stem på partier som ønsker fred og nedrustning. GODT VALG!