Sparebank1 Nord-Norges samfunnsløftssjef Gudrun Gulldahl skriver innlegg om nordlendinger og fordommer forleden dag. Politisk redaktør Fjellheim i Nordlys responderer i harde ordelag i påfølgende kommentar om at Gulldahl/SNN «maner (…) fram et bilde av en landsdel preget av fordommer og hets».

Les også

Er vi i nord så rause og inkluderende som vi liker å tro?

Les også

Banken tar feil. Også nordlendingene blir stadig mer tolerante.

Tuller du, Fjellheim?

Shilan Ghadani, leder i Tromsø Sentrum, har altså en mottatt en haug med rasistiske og sexistiske kommentarer og drapstrusler i forbindelse med at julegrantenningen på Stortorget ble besluttet avholdt uten at en homofiendtlig organisasjon ble tildelt særskilt taletid.

En kvinne med et utenlandskklingende navn blir utsatt for grov sjikane, hets og kriminelle utsagn, etter å ha – i absolutt verste fortolkning – utvist dårlig mediehåndtering.

I Tromsø.

I 2022.

Gulldahls kommentar synes med andre ord å være 100% valid og på sin plass.

Vi bør alle, alltid, sette spørsmålstegn ved våre overbevisninger og hvilket tankegods vi gir uttrykk for. Og ikke minst holde kjeft en gang i blant.

Dette gjelder også politiske redaktører, selv om de jevnlig brukes som antagonister i Dagsnytt 18 og selvbildet utvikles deretter.