Gå til sidens hovedinnhold

Skal vi spare oss til fanden, på bekostning av ungene?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er skuffa, forbannet og sjokkert over hvordan vi behandler de som er fremtida vår! Ungdommen som sitter på skolen for å lære kunnskap til bruk senere i livet.

For vet du hva? De har ikke oppdaterte bøker – de har ikke bøker eller læreverk som svarer til den læreplanen, som de skal undervises etter. For noen uker siden skulle de ha om hinduismen – men vet dere hva? Det fantes ikke i boka de har på skolen.

Det var for akkurat slike saker at den politiske gløden i meg ble tent. Nå, skal jeg bruke stemmen min og påvirke og si min mening høyt og tydelig.

Alt for kidza! som jeg bruker å si hjemme.

Hva i alle dager er det som skjer? Er det virkelig slik vi skal ha det i Tromsø skolen i 2021? Skal vi ha lærere som bruker tid på å lete etter stoff de kan bruke for å lære bort læreverket, siden det ikke finnes bøker på skolen? Lærerne bruker mye tid på å lete på nett, det kopieres fra eldre bøker og deles ut ark. Snakk om uvettig bruk av tid og ressurs. Det blir jo som om vi ikke hadde strøm på pc-en og måtte tilbake til penn og papir. Skulle tatt seg ut!

Jeg var selv borti Reform-94, aldri hadde vi bøker som var klare da vi begynte på skolen. Var det heldig? Nei, jeg tror ikke det! Skal skole være ett slit? En kamp for å få de tingene man trenger?

Hvem skal stå opp for elevene, sørge for at de får det de trenger. Svar: Jo det er oss, de voksne, eller i alle fall de som har meldt seg til politikken for å gjøre noe for andre og ikke for seg selv! Jeg meldte meg for å stå på og opp for ungene mine, jeg skal kjempe for at de skal få det som de har krav på.

Så kjære ordfører, leder i Oppvekst- og utdanningsutvalget og kommunestyret… Når skal barn og unge høres og sees? Hvorfor har Tromsø kommune satt av 2,5 millioner til Arctic race, og jeg leser om sommerskole, skolefrukt osv., men penger til å oppdatere bøker til ungene på åttende trinn på Tromstun, og helt sikkert resten Tromsø skolene - nei det ligger ikke i budsjettet. Folk flest bryr seg ikke om hvilken post på budsjettet pengene kommer fra så lenge det er penger å hente.

Jeg kjenner at jeg skammer meg over å sitte og høre dette på foreldremøtet – «det e sånn det e! Nei – det e ikke penga til å kjøpe nye bøker… nei ikke E-bøker heller… men vi e heldigvis kommet til noe i matte - der vi finner det vi trenger i de gamle bøkene».

Og det skal bare sies, det er ikke lærerne det er noe galt med, for makan til stå-på-menneska skal man lete etter. (Tenk bare etter - hvem har vært på jobb mens resten av oss satt på hjemmekontor? Jo det er lærerne. All ære til dem!)

Jeg sikker på at bare du tar en nærmere titt på budsjett for forbedring av IT-verktøy i kommunen så vil du finne mang ei ny skolebok eller litteratur til skolen - gjemt i pengebruken -der man bare MÅTTE skifte pc-skjerm fra 18 tommer til 24tommer, siden de andre var alt for små!(?) Unnskyld å måtte si dette, men dette burde være anmerkning hjem.

Lekse til neste kommunestyremøte og økonomimøte: Fortell din skoleelev der hjemme hvor mye penger du har fått bruke på ny stol, ny skjerm, ny mobil og kanskje oppdatert litteratur på jobben. Ps: send også med en pakke med A4 ark til skolen, så slipper de å bruke pengene på det i alle fall!

Svar utbes i avisa, så det kan kopieres opp og deles ut! Dette må det bli slutt på! Nå må det flyttes penger til barn og unge og ikke til dill og dall, bare fordi man har lyst å flotte seg, med kunst og kultur.

Ikke så vennlig hilsen:

Søkkfortvilt ungdomsskole-elev mamma som blir å kjempe til svetten renn!

Kommentarer til denne saken