Gå til sidens hovedinnhold

Samfunnssnylterne

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så har det skjedd igjen. En sentral politiker har hatt hendene en smule for langt ned i honningkrukka. Ikke en hvilken politiker, må vite, men landets fremste tillitsvalgte (smak på ordet), gjennom sitt verv som stortingsrepresentant, nå Stortingspresident.

Og til hvilken lønn? Jo, den samme som statsministeren, ca. 1.700.000, et kraftig hopp oppover fra luselønnen som menig stortingsrepresentant på kun ca. 1.000.000.

Hva er et av politikerens fremste mål? Jo, at vedkommende har tillit? Så stiller altså disse «grådighetens apostler» opp og driver «reirpissing» så det holder og setter sine arbeidsomme og gode kolleger i saksa. Nå skal altså mange av våre ærlige og etterrettelige folkevalgte bruke tid på å besvare en masse spørsmål om egen økonomi og forståelsen av fri bolig og reiseregninger, i stedet for å bruke intellekt, intelligens og krefter på å styre landet, som nå har store utfordringer i forhold til seriøse samfunnsendringer.

Noen ganger får en jo lyst til å synge Margrethe Munthes «Nei, nei gutt» (eller jente), bare med en noe situasjonstilpasset tekst.

Det er et uttrykk som heter «mye vil ha mer», og slik er det tydeligvis også blant flere av våre folkevalgte. Jeg skal ikke ramse opp listen av fordeler de har, men det er ikke småtterier - ref. oversikten på Stortingets hjemmeside. Uten at jeg har undersøkt det grundig, tillater jeg meg å komme med flg. påstand: Svært få stortingspolitikere, med unntak av Jonas Gahr Støre, har noen gang hatt tilsvarende inntekt i sitt vanlige liv, før de kom inn på tinget.

Allikevel slår grådigheten til, og som de ubemidlede stakkarene de er, finner de det legitimt å forsyne seg av fellesskapets kasse.

Det er trist og utillatelig at våre politikere blir utsatt for hets og utilbørlige angrep. Slik skal det ikke være, men avdekkede og avslørende opplysninger om deres grådighet fører dessverre til denne typen handlinger og skaper «bål» blant oss velgere som enkelte politikere er de fremste til å «bære ved til». Vårt Storting har også en svært viktig rolle som landets lovgivende forsamling. Det er litt av en posisjon og mandat som bl.a. stiller krav til deres kunnskaper, moral og etikk.

Jeg blir noe bekymret når jeg leser at de ikke visste, ikke fikk gode svar fra Stortingets administrasjon etc., i de rimelige enkle reglene hva angår rett til fri bolig og korrekt utfylling av reiseregninger. Fantastisk, og disse skal sitte og ta kvalifiserte og gjennomtenkte samfunnsavgjørelser, samt vedta lover?

Som Høiremann (verdikonservativ) gjennom svært mange år, trodde jeg aldri at jeg skulle falle ned på MDG og Rødts krav og konklusjon. Men sånn ble det. Jeg skulle ønske «mine» representanter hadde vært like klar.

Det hadde fremtvunget respekt. Da stortingspresidenten fikk bragt i erfaring at påtalemyndighetene ville starte etterforskning, fant hun nok ut at det begynte å brenne så sterkt under beina, at det smarteste var å skrive oppsigelsen og trekke seg.

Hvorfor? Jo, nå kommer nok ytterligere mye svindel og uregelmessigheter opp, og når nå Riksrevisjonen skal granske hele forretningsordenen i Stortinget, tror jeg det er flere som snarest mulig bør søke om uførepensjon, karrieren kan nok komme til å få en alvorlig knekk og politikerforakten stige ytterligere.

Stortingets administrasjon har tydeligvis også gjort en dårlig jobb og gitt dårlig informasjon. Når en nå er i ferd med «å lufte ut», kunne en kanskje også be Stortingets direktør om å levere inn avskjedssøknaden?

Dette er ualminnelig trist, for er det noe landet virkelig trenger er det dyktige, engasjerte og ærlige politikere som Erling Norvik, Kåre Willoch og Jan P. Syse. Jeg har sikkert unnlatt å nevne mange, men jeg tar nå de jeg har hatt en viss kontakt med og som tilhørte/tilhører det verdikonservative Høire.

Dessverre kommer nok ikke dette til å være siste gangen vi får oppleve skandaløse forhold på Løvebakken, men det som skjer nå, gir en mulighet til å foreta en skikkelig «husrengjøring».

Kommentarer til denne saken