Så kommer sannheten for en dag

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Senja Arbeiderparti var tidlig ute og signaliserte at en helårsferge mellom Senja og Kvaløya ikke måtte gå utover hurtigbåt tilbudet i Midt–Troms.

I prosessen rundt dette har det kommet frem mange forslag til kutt i hurtigbåt tilbudet, alt fra nedleggelse av rute 4. til dagens forslag om å fjerne ettermiddagsruta på onsdager.

En avgjørelse som er helt uforståelig for oss som blir berørt.

Ikke har det kommet frem tall på innsparing ved å kutte dette anløpet. Ikke har det vært utredet konsekvenser for de rundt 3000 tusen mennesker som blir berørt av et slikt kutt.

Konsekvensen er at vi kan reise til Tromsø på onsdags morgenen, men ikke hjem om ettermiddagen. Spesielt vanskelig blir det for de som reiser fra Tennskjær, hvor det ikke blir andre alternativer til kollektivtransport. Å reise heim via Finnsnes for så å kjøre tilbake til Tennskjær eller Lysnes blir uaktuelt, da kjøres det heller med privat bil til Tromsø.

Rute 4. har eksistert fra 70 tallet og er brukt av mange. Flere bruker denne ruten til å dagpendle til jobb i Tromsø, derfor vil et kutt i denne ruten være dramatisk for mange.

I et avisinnlegg 24. november i Fremtid i Nord skrevet av Senterpartiets Kurt Michalsen kommer det for en dag betingelsene Senterpartiets i fylkestinget stilte for å støtte opprettelse av helårsferge mellom Kvaløya og Senja.

Han skriver rett ut at de foreslåtte kutt i hurtigbåt rutetilbudet i Midt – Troms skal brukes til å styrke tilbudene i Nord – Troms. Senterpartiet ser for seg at hurtigbåten mellom Tromsø og Harstad skal erstatte rute 4 til Midt – Troms. Dermed frigjøres båten til å styrke tilbudene i Nord – Troms.

Blir det noe innsparelser i samferdsel budsjettene med dette?

Beklageligvis så støtter sentrale Senterpartiet politikkere i fylkestinget fra Senja og Midt-Troms dette forslaget. En politikk som ikke harmonerer mye med Senterpartiets holdning at tjenestene skal være nært folket.

Til slutt vil Senja Arbeiderparti be fylkestinget gjennom sine vedtak om å vurdere alle alternativer for å opprettholde foreslåtte kutt i hurtigbåtruten om onsdag ettermiddag. Jeg vet at Arbeiderpartiet er villig å gjøre det.

Noe annet vil være begynnelsen på slutten for et godt innarbeid kollektivtilbud til Midt-Troms.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken