Gå til sidens hovedinnhold

Replikk til advokat Enoksen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Oddmund Enoksen gir 10.01.22 en oversikt over mine innlegg om samiske saker på Nordnorsk debatt de siste årene. Jeg holder ganske god rede på dem, men takker for omtanken. Innlegget oser ellers av ønsket om å ramme samisk forskning og forskere med drittpakker, men han skyter ikke med skarpt og forsøket er uelegant. Det bekrefter at han forstår lite av det forskningsmiljøet han kritiserer.

Derfor avstår jeg fra munnhuggeriet Enoksen inviterer til. Om han har lest, har han i alle fall ikke forstått mitt innspill om perspektiv i samisk forskning. Jeg har hverken behov for å gjenta meg selv, eller å stimulere Enoksens debattkløe. Med et enkelt nettsøk kunne han unngått villfarelsen om forholdet mellom faglige kvalifikasjoner og forskningstitler. Det har vi hørt før, men er neppe hva Enoksen er på jakt etter. Han opptrer heller som Bæla i Arvid Hanssens udødelige «Søsken på Guds jord»: Æ vil ikkje vette.

Om Enoksen fikk bestemme, hadde det vært tynt i rekken med forskere ved UiT, særlig i det samiske forskningsmiljøet. Det kan prise seg lykkelig over at han ikke har fått kloa i kvalifikasjonskravene. Enoksen vil nok uansett fortsette sine nedrige utlegninger av samisk forskning ved UiT. Han finner sikkert gehør for dem i miljø som står nærmere hans eget ståsted utafor det samiske fagfellesskapet.

Kommentarer til denne saken