Gå til sidens hovedinnhold

Redd biblioteket i Tromsdalen!

Tromsø kommune har nesten bestemt seg for å legge ned biblioteket i Tromsdalen. Vi vet at det er flere barn og unge som bruker dette biblioteket. Dette er våre argumenter for at dere i kommunen ikke skal stenge biblioteket i Tromsdalen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For eksempel, hvis kommunen legger ned biblioteket må vi her i Tromsdalen kjøre hele veien over til biblioteket i byen eller Kroken. Dette fører til at vi blir tvingt til å gå, kjøre eller ta buss for å komme oss til biblioteket. Igjen påvirker dette Tromsøs klima fordi: jo mer vi kjører, jo mer co2-utslipp blir det.

En annen viktig grunn for at kommunen ikke skal legge ned biblioteket er at biblioteket er mer enn kun et sted hvor man kan låne bøker. Det er også et møtested der man slipper tanker, gjør lekser, leier filmer, bøker, lydbøker og spiller spill, pluss mye mer. Mange gjør lekser på biblioteket etter skoletid. Dette fordi foreldrene er på jobb eller at man kanskje får mer ro der enn hjemme.

Siden det er et lite bibliotek, er servicen rågod og kvaliteten skyhøy. Personlig synes vi bibliotekarene er helt fenomenale og gjør jobben sin utrolig godt.

Hvis biblioteket legges ned, kommer mange barn og unge til å kutte ned masse lesetid. Det er viktig for oss i dette lokalsamfunnet å ha en plass til å logge av og finne gode bøker. Det er viktig å kunne lese, tilegne oss ny kunnskap og kunne utfordre fantasien.

Les mer: Plutselig har det dukket opp hundrevis av hjerter i vinduene. – Helt katastrofe å stenge

Det bli brukt mye penger, hvis man skal kjøre eller ta buss hver gang man skal komme seg til biblioteket. Når man for eksempel kjører bil i Tromsø sentrum, er det få parkeringsplasser som ikke koster penger, man kan ikke bruke over 20 korner for å parkere hver gang man skal til biblioteket. Det høres ikke så mye ut, men i helhet blir det en god del penger. Og for en familie som ikke har like mye inntekt, er dette et stort problem, siden biblioteket er et sted som skal være et gratistilbud, derfor betaler voksne skatt.

Vår oppfordring er at folk skal gjøre alt de kan for å overtale politikerne til å ikke legge ned biblioteket her i Tromsdalen!

Les mer: En vegg av kampklare unge møtte Marlene og Gunnar. Beskjeden var krystallklar

Kommentarer til denne saken