Ja, jeg er Høyremann. Men først og fremst er jeg nordlending og tromsøværing.

For meg handler stortingsvalget derfor om å få en slagkraftig nordnorgesbenk som kan snakke Tromsø og landsdelens sak. Noen som med tyngde og troverdighet kan være våre ombudsmenn og kvinner på Tinget.

Derfor heier jeg på vår Torgeir fra SV og Tromsø. Men først og fremst heier jeg på tromsøværingen fremfor noen; Erlend Svardal Bøe..

Jeg traff ham første gang på Høyre-samling på Malangen brygge. Det slo meg allerede da at han var et talent utenom det vanlige. Ikke fordi han kunne partiprogrammet på rams. Ikke på grunn av hans retoriske ferdigheter. Nei fordi han ikke var ute etter makt, men etter innflytelse for å kunne gjøre en forskjell for Tromsø og Nord-Norge.

Siden har jeg fulgt Erlend både ringside og på avstand. Ingen – ingen – jeg kjenner har større arbeidskapasitet og engasjement. Ingen annen politiker har vært på flere besøk hos lokalt næringsliv, akademia og i lag og foreninger. By og land, der er han. Alltid ute for å utvikle Tromsø og landsdelen. Aldri redd for å si det han mener.

Så har han da også gjort kometkarriere. Han har vært generalsekretær i Unge Høyre og gruppeleder for Høyre i kommunestyret i Tromsø. I kommunepolitikken har hans bidrag for å lande E8 i Ramfjorden vært uvurderlig. Han sto opp mot sin egen regjering og Siva AS og bidro sterkt il å redde 40 arbeidsplasser ved Nordic Pharma i Kaldfjorden.

Erna og Bent har også skjønt det. Ikke mange 28-åringer har fått tillit som statssekretær.

Tromsø trenger en klok, modig og ærlig stemme som høres på Løvebakken. – Putt Erlend i urnen!