Mitt innlegg i avisen og på Nordnorsk debatt med kritikk av Bodø-Glimts treningsleir i Spania har visstnok avstedkommet noen sure kommentarer på Facebook. Nå kan ikke jeg lese disse ettersom jeg ikke er tilknyttet det aktuelle mediet. Min kjennskap til kommentarene er derfor begrenset til hva jeg har fått formidlet fra andre.

Det er mye med smittetiltakene en kan stille spørsmål ved fornuften av, ikke minst gjelder det pålegget om karantenehotell. Men det får være like vilkår for alle. En norsk pensjonist som tilbringer store deler av året i Spania får ikke lov til å foreta en nødvendig reise hjem for å sikre pensjonen sin. Det formålet regner ikke myndighetene som tilstrekkelig nødvendig. Men toppidretten, i dette tilfellet Bodø-Glimt, tøyer hele tiden grensene, krever særbehandling, og ser stort sett også ut til å få innvilget det. De som ser dette som rettferdig må gjerne argumentere for det. Men de argumentene overbeviser ikke meg.

Bodø-Glimts Spania-utfart er imidlertid kun et lokalt eksempel. Det er så en knapt tror det en leser, men nå krever visstnok UEFA at byene som skal arrangere sommerens fotball-EM allerede nå garanterer for et visst antall tilskuere på kampene. Jeg tar forbehold om at jeg kanskje kan ha misforstått, men jeg trodde faktisk at det var nasjonale myndigheter i de respektive land som til enhver tid avgjør det spørsmålet, og at arrangører av hva det nå enn måtte være har å forholde seg til det enten det passer dem eller ikke.

Jeg konstaterer at man får så ørene flagrer om man våger å pirke litt borti den kynismen som gjennomsyrer betydelige deler av toppidretten. Men er det prisen å betale for å gjøre nettopp det, så tåler mine ører godt å flagre litt.