Gå til sidens hovedinnhold

Olaug sine småmynta te bøndern

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

No når hele jordbærsesongen heng i en tynn virustråd, slår ho Olaug te med nån milliona te bøndern, så de kan leie inn studenta te å plukke jordær. Med håp om at de ska syns det e så artig å få ondt i ryggen at de gir opp drømmen om universitetet.

Trur nok ikke bondeopprøret lar sæ stagge av såpass lite olje på det opprørte havet. Det egentlige problemet stikk for djupt. Rasjonaliseringa og sentraliseringa av jordbruket har kommet for langt.

Bortsedd fra de aller rikaste kornbøndern e de som produsere mat blidd moderne proletara. Formelt eie de kanskje fortsatt jorda de bebor og jobbe med. Men i realiteten e de lønnslava for bankan. Akkurat som feskeran som i si tid kunne brødfø en familie med to garn. I dag må de ha 100 garn, men inntekta far 98 av dem går rett i banken!

Æ e veldig opptadd av å få tadd ned bildet av ho Erna fra dassdøra mi. Dessverre har æ ingen tru på partiet med det misvisandes namnet arbeiderpartiet. Helt sia ho Gro har de praktisert at styringa kan markedet klare mye bedre enn politikeran. Det speiles ikke minst i Støre sin teltru te EØS.

Kæm ska vi sette våres lit te? Kan han Vedum dra AP så langt te venstre at vi kan få et nytt kriseforlik som i si tid berga folk devis ut av den krisa kapitalistan den gangen hadde kasta oss uti? Bønder flest e bra og hardt arbeidandes folk. Det e ikke demmes skyld at de har blidd lurt og pressa opp i stry.

Men for sikkerhets skyld må vi nok stemme rødt!

Kommentarer til denne saken