Arbeiderpartiets stortingskandidat Cecilie Myrseth begynner nok et innlegg med å rakke ned på og mistenkeliggjøre andre partier, uten å egentlig nevne noe om egen politikk.

I likhet med Myrseth, er vi opptatt av dem som sitter nederst ved bordet i dagens samfunn. Det er viktig at fellesskapet stiller opp for dem som trenger det mest. Debatten om ulikhet burde ikke starte med dem som har mest fra før. De klarer seg nok uansett hvem som styrer landet. Vi meldte oss inn i Høyre for å fremme politikk for de menneskene som trenger den aller mest.

Noe av det viktigste som kan gjøres for å få bukt med sosiale forskjeller i samfunnet er å sikre at alle får en jobb å gå til. Da er det trist å lese at rett etter den største økonomiske krisen siden krigen, ønsker Arbeiderpartiet å sende skatteregning på skatteregning til små og mellomstore bedrifter landet rundt. Det setter arbeidsplassen til millioner av nordmenn i fare.

undefinedFør pandemien ble 9 av 10 nye arbeidsplasser skapt i privat sektor. Høyre heier på næringslivet, uansett om en driver en privat barnehage, driver med fiskeri eller ønsker å gjøre helsetilbudet for eldre bedre. Det siste disse trenger er strengere reguleringer, frykt for at EØS-avtalen settes i spill, og en gigantisk skatteregning som må betales til staten framfor å ansette nye unge.

De største forskjellene i dag ser vi ikke mellom Kjell Inge Røkke og oss andre. Vi ser det mellom de som har en jobb å gå til, og de som ikke har det. De som mestrer skolen og de som ikke gjør det. Og ikke minst, mellom de som har en rusavhengighet eller ikke. Å bekjempe slikt utenforskap bør være viktigere enn å bruke valgkampen på å snakke usant om andres politikk.

Det er derfor hjerteskjærende å høre Jonas Gahr Støre i beste sendetid på TV si at kun de rusavhengige som fortjener det, skal få hjelp, samtidig som Arbeiderpartiet stemte ned den viktigste sosialpolitiske reformen i nyere tid, nemlig rusreformen. Jeg tror vi får et bedre samfunn av at de som sliter med rus, får hjelp, og ikke straff. Vi vil gi alle hjelpen de trenger, når de trenger det. Ikke bare til de Arbeiderpartiet mener fortjener det.

I Høyre vil vi ha et Norge der de som vil, får en jobb å gå til, og der de som sliter med rus, får hjelp og ikke straff. Slik får vi mindre sosiale forskjellene i samfunnet og løfter de som trenger det mest. Det er sånn vi får et Norge på sitt beste.