Gå til sidens hovedinnhold

Narviks nye Terra-skandale?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den siste tiden har det vært skarpt fokus på fotball-VM i Qatar i 2022, bl.a. på bakgrunn av hvordan en behandler arbeiderne og innbyggerne i dette landet. I Narvik planlegges et VM i alpint i 2027. Mye kan sammenlignes med tanke på hvordan noen få maktpersoner kan få tilgang til fellesskapets midler, uten at fellesskapet har noe en skulle sagt.

I Narvik kommune skal det snart tas en avgjørelse på hvor mye av fellesskapets midler en skal bruke på et alpint VM 2027. Midler gjennom Narvik kommune sitt eget budsjett, Narvik kommunes eiendomsselskap, Narvikgården og Narvikfjellet Almenning AS som Narvikgården har aksjer i skal brukes uten at innbyggerne har noe si på 14 dager med sus og dus, for enkelte.

En slik spekulering med kommunens økonomi har vi ikke sett siden Terra-bomben gikk av og Narvik kommune gikk på en historisk økonomisk baksmell med etterfølgende år på Robeklisten til statsforvalteren. Alt drevet frem av et håp om rask gevinst, ikke ulikt et alpint VM 2027.

Leder av Narvik Arbeiderparti, Roger Bergersen, sa fra kommunestyret sin talerstol for en tid tilbake at hvis en ønsker å komme på Robeklista er det bare å slutte å bruke penger, sagt med en slik innlevelse en bare klarer, hvis en selv har en interesser i utfallet av et vedtak. Fagernesfjellets største sponsor og kausjonist, Forte Narvik, ledes av Roger Bergersen, og som kommunerepresentant for Arbeiderpartiet så er det selvfølgelig fint om han kan stemme frem mest mulig til et VM 2027, av fellesskapets midler. Blir litt bukken og havresekken hver gang et vedtak som påvirker Fagernesfjellet kommer opp og avgjørelser fra en del kommunerepresentanter må taes.

I mellomtiden må innbyggerne i Narvik kommune se at ungene må gå på skoler satt opp av brakker, falleferdige barneskoler og skoler som en verken har planer, vilje eller økonomi til å ta tak i pr idag. Skoler som mangler de nødvendige godkjennelser pga manglende vedlikehold. Skoler legges ned for å spare penger og ungdommen må pendle opptil 2,5 timer hver dag, tilbud reduseres stort sett over hele linja ved hvert vedtatte budsjett, alt fra barn og eldre ofres. Hvorfor, er det en forberedelse til et VM 2027? Er noen få maktpersoner og et handlingslammet kommunestyre villig til å ofre både barn, ungdom, eldre samt kutte i innbyggernes tilbud i uoverskuelig fremtid for 14 dager med prosecco på Linken i 2027?

Er VM 2027 Narvik kommunes nye Terra-skandale med uante konsekvenser?

Kommentarer til denne saken