Gå til sidens hovedinnhold

Når Ap lager oppstyr istedenfor å jobbe konstruktivt

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Martha Hofsøy forsøker i et leserinnlegg å spøke vekk alvoret i at Arbeiderpartiet ikke har tatt på alvor ansvaret for et nytt fylke, med de mulighetene som ligger der og nødvendigheten av å dreie ressursene fra byråkrati og ut til folket.

Med Arbeiderpartiet til rors har det vært viktigere å sinke farta på en utvikling av fylket, i påvente av en anledning til å dele fylket i to. Dette er det innbyggerne som får svi for, i form av kutt i kollektiv- og fergetilbud, og sammenslåingsprosesser internt i fylket uten mål og mening. Hva er vitsen med å jobbe for en fremtid med nye arbeidsfellesskap når ledelsen sier dette blir det ikke noe av, bare vent å se?

Arbeiderpartiet sto i bresjen for en folkeavstemning i Finnmark, ett år ETTER at Stortinget hadde vedtatt regionreformen. Året etter var det plutselig viktig å spørre hva folk synes. Men da Arbeiderpartiet i forkant av Stortingets behandling av regionreformen fikk sjansen til å utsette avgjørelsen om hvordan NordNorge skulle inndeles, da takket de nei. Litt pussig spør du meg.

Jeg skjønner ikke hvorfor det nå er om å gjøre å IKKE la folk få si sin mening – også de som bor i Troms. Og la folk få vite alle konsekvenser av en oppdeling av fylket. Hvordan det vil sørge for to mindre fylker igjen med mindre mulighet for innflytelse nasjonalt, for eksempel i kampen om samferdselsmidler osv. Hvordan en oppdeling vil gi mer sårbare kompetansemiljøer og igjen binde midler til byråkrati fremfor tjenester til folk.

Ryktet Troms og Finnmark skaper med alt oppstyret Arbeiderpartiet lager om hvor umulig det er å samarbeide godt og tett i fylket vårt, det er det som ødelegger fremtidsutsiktene. Hvilke ungdommer har lyst til å bosette seg i fylker som kun fokuserer på at her går det meste galt fordi vil må jobbe sammen som ett fylke?

Venstre fokuserer på fremtid. Venstre tar de unge og kommende generasjoner på alvor. Vi tar Troms og Finnmark på alvor, og er sikre på at hvis man retter blikket fremover og våger å ha visjoner for en lysende fremtid sammen, så kommer det meste til å gå veldig bra.

Kommentarer til denne saken