Gå til sidens hovedinnhold

Min sympati for Bodø/Glimt er tapt!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Selv om jeg er fra Tromsø og ikke har annet forhold til Bodø enn at byen ligger i Nord-Norge, innrømmer jeg at jeg gledet meg over Bodø-Glimts prestasjoner i fjorårets eliteserie, som endte med det mest suverene seriemesterskap noensinne.

Men det var i fjor. I år håper jeg både at vi slipper å se denne klubben kjempe i toppen av tabellen, og at det blir en rask sorti ut av Champions-league kvalifiseringen.

Grunnen til at min sympati er tapt, og den skal bli svært vanskelig å gjenopprette, er Bodø-Glimts treningsleir i Spania. Stikk i strid med reiserådene som er tredd nedover ørene på resten av befolkningen, drar denne klubben, som det eneste av eliteserielagene, på en flere uker lang treningsleir i Spania, med innlagte treningskamper mot spanske lag.

Det har ikke manglet på berettiget kritikk fra ledere i andre norske klubber som i solidaritet med fellesskapet har valgt å avstå fra å skaffe seg denne fordelen foran seriestarten, men kritikken i media her nord har vært påfallende sparsom. Bodø-Glimt hadde visstnok fått klarsignal fra fotballforbundet, som om det var den rette instansen å forespørre med hensyn til smittevern. Folkehelseinstituttet styrte man åpenbart behendig unna.

Jeg forutsetter at både spillere og støtteapparat skal tilbringe 10 dager på karantenehotell ved tilbakekomst til Norge, slik andre som foretar såkalte unødvendige utenlandsreiser tvinges til. Det har de sikkert råd til etter diverse innbringende spillersalg. Skulle man mot formodning ha fått dispensasjon fra dette kravet, vil det være en skandale.

Men 10 dager, hvor man etter hva jeg har forstått må sitte på hotellrommene det meste av tiden, om enn aldri så fortjent, kan da umulig være noen god oppladning foran seriestarten. Uansett bør andre norske klubber etter mitt syn avlyse alle påtenkte treningskamper mot denne klubben de nærmeste ukene.

Kommentarer til denne saken