Gå til sidens hovedinnhold

Mens jeg venter på tekstmeldingen...

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Seks uker etter registrering og uttrykt ønske om koronavaksinering, og etter tre purretelefoner, venter jeg fortsatt på SMS-en.

Undertegnede er i mitt 82. år, kronisk hjertesyk, og bruker en rekke hjertemedisiner. «Fortsatt bevaringsverdig», sa min hjertelege, da jeg fikk pacemaker.

Telefonsvarerne forteller om mangel på vaksine, at kommunen skulle får vaksine i uke 9, deretter uke 10. I dag vet man ikke, og at man må vente med timebestilling, til man får en SMS.

På spørsmål om utvelgelse av personer til vaksinasjon i aldersgruppen 75-85, heter det «random», dvs tilfeldig statistisk utvelgelse. Samtidig vites at en rekke personer, godt under 80 år, etter direkte telefon til koronateamet, har blitt vaksinert.

Det vil være av allmenn interesse å få innsyn i hvordan utvelgelsen har skjedd, - på tilfeldig bakgrunn av status, bekjentskap, irriterende stahet?

Dersom det er mangel på vaksine, vil det være en tvilsom prioritering å bruke random sampling, tilfeldig utvalg, som grunnlag for vaksineringen av de 3400 personene i Tromsø i aldersgruppen 75-85 år.

Den vesentligste risikofaktor for sykdom og død av koronavirus, er alder. Dersom man hadde vaksinert alle i Tromsø, og begynt med 85 åringer, og gått nedover, ville alle 1277 personer i gruppen i dag vært vaksinert.

Jeg venter, irritert og spent.

Kommentarer til denne saken