Gå til sidens hovedinnhold

MDG og frekkhetens nådegave

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Miljøpartiet De Grønne (Nordlys lørdag 5. juni 2021) har oppkastet seg til «distriktspartiet» med stor D, mens de forsøker å selge inn at Senterpartiet er kapitaleiernes beste venn og støttespiller.

Heldigvis har vi solid dokumentasjon for at Kriss Rokkan Iversen og hennes mannskap må ha forvillet seg så langt inn i «eventyrland» som det går an å komme.

Bare ta en rask kikk på Senterpartiets store sak nå i vår – om hvordan vi kan iverksette kvotetrekk hos trålere som ikke leverer fisken – slik de skal – til bearbeiding i Norge. Se representantforslag om å sikre at fiskerilovgivningens distriktspolitiske mål gjennomføres i praksis (Dokument 8:243 S (2020-2021), Innst. 541 S (2020-2021) Forslag fra Senterpartiet).

Hadde det vært slik MDG hevder, skulle man forvente at forslagstiller var – ja nettopp – MDG. Det er det imidlertid ikke – og en må være sterk i troen – dersom MDGs selvros skal få feste seg som sannhet.

For hva skjedde på Stortinget? Næringskomiteens tilråding var som følger: Dokument 8:243 S (2020–2021) – Representantforslag fra stortingsrepresentantene Sandra Borch, Geir Adelsten Iversen, Per Olaf Lundteigen, Siv Mossleth, Geir Pollestad og Trygve Slagsvold Vedum [alle fra SP] om å sikre at fiskerilovgivningens distriktspolitiske mål gjennomføres i praksis. Forslaget fra SP fikk støtte fra AP, SV og Rødt, men ble nedstemt i Stortinget.

Hva gjorde MDG? «Miljøpartiet De Grønne stemte imot». Det samme gjorde Høyre, Venstre, KrF og FrP.

MDG fremstiller seg som «Den barmhjertige samaritan» - Kyst-Norges redningsmann, lengre fra sannheten kan en vanskelig komme. Jeg anbefaler alle å ta en kikk på debatten om loven på Stortingswebben: Videoarkiv - stortinget.no

Kommentarer til denne saken