Gå til sidens hovedinnhold

Lei av korona-restriksjoner?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Aviser og TV-nyheter har stadig nye oppslag om restauranter, puber, bedrifter, idrettslag og andre som klager over at regjeringen stadig kommer med endringer og forlengelser av Korona-restriksjonene i samfunnet, og mange av disse klagene gjelder aktiviteter både for barn, ungdommer, studenter og voksne idrettsutøvere.

Alle vil de ha lettelser eller opphevelse a Korona-restriksjoner for sin bransje / sin Idrett / sine aktiviteter. Også ordfører Gunnar Wilhelmsen deltar i «hyle-koret» på vegne av det lokale næringslivet og idretten.

Vi er alle lei av Korona-restriksjonene, men heldigvis har landet en regjering som ikke bøyer av for de klage-stormene som rettes mot de i denne saken. Regjeringen har gjort en svært god jobb i den krevende situasjonen som har vært det siste året, og som et resultat av restriksjonene har vi her i landet sluppet relativt lett unna smitte-problemene sammenlignet med alle andre land. Noen tiltak kunne selvsagt ha vært enda bedre, for eksempel mye bedre tiltak for å hindre import-smitte, og forbud i stedet for anbefalinger i andre sammenhenger.

Til tross for klare anbefalinger og restriksjoner fra regjeringen er det likevel svært mange nordmenn som reiser til utlandet, og kommer hjem med Korona-smitte.

I tillegg kommer utlendinger med arbeidsplasser i Norge, som har vært i sine hjemland, og har med seg smitte inn i Norge når de kommer tilbake hit. Det foretas også mange reiser innen Norge, hvor smitte tas med innenlands. Denne reiseaktiviteten medfører at steder som i dag har få eller ingen smittede, i morgen kan få et smitte-utbrudd med stor spredningsfare. Både mange av Tromsøs befolkning og tilreisende besøker restauranter, utesteder og kjøpesentrene helt upåvirket av smitterisikoen, og det viser at svært mange bryr seg svært lite om smitterisiko og smittevern. Med de muterte og svært smittsomme virus-variantene som nå sprer seg i Norge er det svært viktig at regjeringens Korona-restriksjoner og smittevernregler overholdes i hele landet, og det er uansvarlig å kreve lettelser i restriksjonene.

Slike krav dokumenterer i stedet hvor liten forståelse klagerne har for smitterisikoen i samfunnet. Joda, vi er alle svært utålmodige og lei av restriksjonene, og vi ser hvilke økonomiske konsekvenser restriksjonene har for næringslivet, og hvilke psykiske og sosiale utfordringer dette gir for noen, men den eneste måten å komme tilbake til et normalt levesett igjen er å overholde smittevern-restriksjonene og på den måten forhåpentligvis bli kvitt Korona-viruset. Blir vi ikke kvitt viruset vil mange flere dø av det, og dette gjelder sannsynligvis ikke bare eldre mennesker. Ofrene vil være personer son andre er glade i, og som de pårørende ikke vil miste. Da er det greit å leve med regjeringens restriksjoner, selv om det kan være krevende for mange.

Kommentarer til denne saken