Samtidig kan vi lese om Thomas Reine med Downs (og selvsagt også mange andre på uføretrygd) som nå får betydelige kutt i sine minimale ekstrainntekter. Mange flotte arbeidsfolk med ei utviklingshemming har fått ei helt minimal ekstralønn for å delta i arbeidslivet på egne vilkår. Ja, de utfører faktisk viktig arbeid - og de stortrives med det. Så gjør det naturligvis ekstra godt å få noen kroner for jobben også. En liten premiering av innsats som gjør at de kan få oppleve seg som vanlige folk. Ganske vanlige arbeidsdeltakere . Ei timelønn på 16 kroner forteller dem at arbeidsinnsatsen deres faktisk betyr noe,

Nå skal denne lønna halveres! Av Støre og Vedum!

At et slikt forslag kom fra regjeringa til Høyre, KrF og Venstre er desverre ikke noen stor overraskelse. Det er fullstendig i stil med det forskjellssamfunnet Erna har brukt 8 år på å kjempe for. Stadig mer til de aller rikeste - og stadige kutt i tilbud til de med minst fra før. Det heter Høyrepolitikk.

Så har Senterpartiet og Arbeiderpartiet ført en høylytt valgkamp med løfter om at nå er det "Vanlige folk" som gjelder. Ja vel. Det er mulig at det er stortingsrepresentanter som er vanlige folk, men mange har trodd at også de med lavest inntekt og lavest såkalt levestandard er vanlige folk. Arbeiderpartiet og Senterpartiet sikret valgseieren - nå er det åpenbart ikke så nøye lenger med "vanlige folk". Jeg er ikke overrasket.

Det å ta fra de aller mest sårbare med ulike funksjonshemminger 8 kroner timen er fullstendig meningsløst - det er hjerterått! Det er reindyrket Høyrepolitikk! Hvorfor skal vi da ha ei ny regjering? Det er rett og slett totalt uforståelig at ikke Vedum som finansminster og Støre som regjeringssjef ordner opp i noe så meningsløst skadelig. Kuttene er desverre et sterkt signal som hva som - og hvem -som betyr noe i samfunnet vårt.

Så kommer naturligvis bortforklaringene om at de kun har hatt få uker på seg til å forandre Høyrepolitikken. Sannheten er at dette hadde det kostet minimalt med tid og penger å forandre til fordel for de som har småpenger i inntekt. På få uker har Støre og Vedum klart å be om lønnsøkning for stortingspolitikere. Dette handler ikke om tid eller penger nok , men rett og slett om hva regjeringa har brydd seg med å ha fokus på.

Ja, jeg innrømmer det: En sånn måte å opptre på overfor de som aller mest kunne trenge en oppmuntring og litt ekstra støtte - det gjør meg rett og slett sint. Det er et grovt overtramp fra regjeringas side som ikke kan bortforklares. Rydd opp umiddelbart!