Det er for mye trafikk i Tromsø. Det er det ingen tvil om. Arbeidsfolk kommer for sent på jobb når det er for mye trafikk og noen ganger kommer de ikke i det hele tatt pga. værforholdene. Da skulle man tro at det burde vært mere enn en vei inn til Tromsøya fra Kvaløya, men det blir for mange tanker i hodet på en gang for flertallet i kommunestyret. Løsningen er enkel.

Å ha passende infrastruktur i Nord-Norges største by burde være en selvfølgelighet. Spesielt når Tromsø har den geografiske plasseringen vi har. For det er ingen som ønsker å bo et sted de vet det er mer sannsynlig å vinne i lotto enn å komme seg på jobb i tide.

Negativ befolkningsvekst er et problem for hele Nord-Norge. Det virker som et uoppnåelig mål i øynene til en konservativ Arbeiderpartipolitiker, men for oss «dødelige» så er det ikke like vanskelig. For man trenger rett og slett en god by for at folk skal ønske å bo der. Når det ikke er lovt å bygge hus på nesten hele Kvaløya og det er for dyrt å kjøpe på Tromsøya kan man jo begynne å lure på om ordføreren mener folk skal bo i telt. Det finnes enkle løsninger på byen problemer. Det kan være alt fra å bygge tunnel til å fjerne dokumentavgift.

Tunnel er løsningen på transport og trafikkproblemet. Tunnelen vil ikke bli stengt i nærheten av så mange ganger som en bru vil på bakgrunn av værforhold. Med en ny rute mellom Håkøya og Kvaløya så vil de beboerne som må på jobb på enten Sør-Tromsøya eller Kvaløya kunne ta en kortere vei til jobb og dermed nesten kutte trafikken i Tromsø i to. Det er nemlig ikke verre enn det.

Det er en garanti å få flere folk i en by bare man lar folk bo der. Arbeiderpartiet sin løsning på over-trafikkert vei er å ikke tillate flere å bo på Kvaløya. Fremskrittspartiet sin løsning er å bygge en tunnel slik at flere folk kan bygge. For med flere folk kommer flere arbeidere og med flere arbeidere kommer det mere næringsliv.

For vanlige folk kan det virke som at kommunens byråkratiske tankesmie har en u-bokstavelig sirkel av tilfredsstillelse hver gang de stemmer ned noe. For et trent borgerlig øye er det perverst å se på.

Nesten alle som må sitte i trafikken vet Tromsø trenger en ny Kvaløya-forbindelse. Spørsmålet er bare når Nedstemt-Gunnar og resten av banden hans velger å tillate Tromsø å vokse til en fantastisk by. Advarsel: tidligst 2023!

Tromsø Fremskrittsparti og Fremskrittspartiets Ungdom sier et klart og tydelig ja til en ny Kvaløya-forbindelse, men noe annet hadde man heller ikke forventet!