«Stans krigen» sier Torgeir Engstad i et innlegg på Nordnorsk debatt den 14. september. Ja, de fleste ønsker nok krigen stanset – ikke minst ukrainerne selv. Men nøkkelen til dette, er det Russland som har.

Russland startet krigen. Russland driver den, - og det med en oppsiktsvekkende samvittighetsløs brutalitet som ikke hører hjemme i noen sivilisert nasjon – med respekt for seg selv.

Hvilke kilder Engstad referer til kan man jo tenke seg, når de tapstallene han figurerer med, snur på hodet det som de frie media ellers opplyser. Og fredsforhandlinger er det da visselig Russland som motsetter seg – uten at de får okkupere ukrainsk territorium.

Alt det som Engstad skriver, oser av pro-russisk forvrengt propaganda. Videre presterer han å stemple Norge som «et av de mest krigshissende NATO-land». Dette blir så åpenbart tøvete, at det fortjener ingen annen kommentar enn at – det viser bare hvor Engstad selv står. – Russland er den som selv hisser – og driver krigen!

Dessverre ser det ut for at Engstad og dette «Antikrigsinitiativet» ensidig hakker løs på vesten og de frie demokratiske land.

Hvorfor? For dette blir jo da å gi grønt lys for brutale bøllenasjoner i å ta seg frem som de vil.

Hvilken «fred» får vi da? Si meg det. Kan du/ dere det?...

Russland er denne krigens arkitekt – og derfor de eneste som kan stanse den – på fredelig vis.

Les også

Ingen tvil om Russlands krigshistoriske propaganda

Les også

Motoffensiven i Ukraina. Stans krigen. Nei til forlenging av blodbadet.