Gå til sidens hovedinnhold

KrFs våte drøm?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå snart markerer vi et år under COVID-19 pandemien, og et år med et Norge som mer eller mindre har vært helt nedstengt. Ved nyttår valgte regjeringen å la utelivsbransjen dø mer og mer ut, ved å innføre en nasjonal stopp i servering. Dette mener vi i fremskrittspartiet ikke er holdbart.

Etter en trend med nedgang i smitten, ble det slått fast av regjeringen at kommunen og fylkene sku stå for de fleste smitteverntiltakene, slik at tiltakene ble mer tilpasset det lokale. Skikkelige gode nyheter. Trodde vi.

Etter nyttår velger regjeringen å gi samtlige av oss skjenkenekt, og lar en hel bransje ligge med brukket rygg. Hvorfor skal utelivet i nord straffes like hardt som resten av landet, spesielt når man ikke har et ukontrollert smitteutbrudd i Nord! Utelivet har brukt tiden under pandemien å lage et sikkert miljø for de som velger å dra ut på byen. En uteplass, er mye tryggere enn en hjemmefest - det kan være sikkert!

Fremskrittspartiet sikret nylig at regjeringen må snu på skjenkestoppen, slik at ikke denne næringsgruppen dør ut. I juli 2020 kunne Aftenposten melde at utelivsbransjen sto for 15% av konkursene - dette er noe Fremskrittspartiet vil gjøre med.

Man kan jo stille seg selv spørsmålet: Hvorfor må det være stengt på puben i Båtsfjord, når smitten ligger i Oslo? Er det fordi at regjeringen ønsker en kollektiv avstraffelse av befolkningen, eller er dette bare KRF-drømmer i praksis?

Vi er ikke i mål enda, men vi skal hjelpe der vi kan, og styrke utelivsbransjen for det den er verdt.

Dette viser bare at man trenger Fremskrittspartiet for et sterkt og robust næringsliv - og dette skal vi sørge for!

Kommentarer til denne saken