Gå til sidens hovedinnhold

Klemming forbudt for ikke-vaksinerte?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Her forleden var helseminister Bent Høie i Dagsrevyen og forkynte at nå var det lov for besøkende å klemme og ha nærkontakt med sine nærmeste på sykehjemmene. Vel å merke for de besøkende som er vaksinert.

Hva med dem som av en eller annen grunn ikke kan eller vil vaksinere seg? Hva med barn og unge som har sine besteforeldre eller oldeforeldre på sykehjem? Skal det være forbudt for dem å klemme sine kjære ved besøk hos dem?

Høie uttalte ved en tidligere anledning at det skulle være frivillig å vaksinere seg. Hva er da igjen av frivilligheten, når Høie lanserer et slikt vaksinepress mot de pårørende som vil besøke sine nærmeste på sykehjem. Smittevernoverlege Trond Brattland uttaler at nå er så godt som alle beboerne på sykehjemmene i Tromsø vaksinert, og dermed vil beboerne oppnå immunitet.

Hvis det betyr at de ikke kan bli smittet av koronaviruset, hva er da poenget med å forby ikke-vaksinerte å klemme eller ha nærkontakt med sine nærmeste?

Hvordan kontrolleres de besøkende? Må de vise et vaksinepass? Det er vel ikke lansert et vaksinepass. Men det arbeides med det, både her og i utlandet. Hvis du har vaksinepass, får du reise med offentlig transport eller hva det måtte være. Er du ikke vaksinert, kan det settes begrensninger på din tilværelse. Det er bare fantasi som skal til.

Kommentarer til denne saken