Kjære alle sammen!

Vi er to flittige brukere av Åsgård. Når vi våkner på Åsgård om morran til fuglekvitter og solskinn og ser utover fjorden, kan vi finne ro og motivasjon til å ta en dag til av livet.

Etter en god nordnorsk frokost, dvs "byens beste" med ost, til en spektakulær utsikt, er vi klar for dagen her på Åsgård. Frisk luft er som medisin for oss både sommer og vinter. Muligheten til å komme seg ut i skog og fjære motvirker depresjon og selvmordstanker.

Mulighet til å få gå i fred, hvis det er det som er viktig for dagsformen. Men også muligheten for å gå til Jekta hvis du trenger "trening" i å omgås folk.

På avdelingen som vi hører til er recovery en viktig prosess for å få oss tilbake til hverdagen. I den forbindelse er vi flittige brukere av området rundt sykehuset. Vi har også en gapahuk "Gaupen" som vi har bygd selv som vi er veldig glade i. Når du sitter rundt bålet en sein novemberkveld og griller ett smørbrød mens du deler små og store hendelser fra livet med hverandre, ja da kan livet være godt å leve.

For tiden bygger vi også en bod for ved og sykler. Syklene får oss rundt om kring, og som alle vet er jo sykkel bedre en buss i disse tider...

For de som ikke har vært på Åsgård, vil vi si at du må se for deg et kråkeslott av et sykehus mellom skogen og fjæra. Vi har fantastiske grøntområder og atrier med sitteplasser for dype og lettere samtaler. Den deilige sjølufta river deg i nesa hele året, og stillheten roer et ustabilt sinn. Gale som vi er, bader vi om vinteren , og det gjør vi best fra denne sia av øya :-)

For alle som kjenner noen brukere av vårt hjertegode Åsgård, vet hvor mye dette sykehuset betyr for oss. Drosjeturen over øya hvis vi har behov for Breivika er jaggu ikke lang... forøvrig er de gode til å plastre her.

Som de fleste vet, så kan en som sliter med psyken noen ganger bli utagerende og høylytt, da er det godt å være på et sykehus som Åsgård hvor man blir skjermet.

Vi må presisere at det er ikke det gamle sykehuset vi forsvarer, men beliggenheten - som er terapi for oss. Vi trenger et nytt sykehus, men ikke en ny beliggenhet.

En ting vi lurer veldig på, er hvor skal vi ha Gaupen vår? På taket av sykehuset? Fri oss fra å gi oss en parkeringsplass i Breivika!

Kjære styret og andre som bestemmer, lytt til oss med erfaring både i kropp og sjel!