Gå til sidens hovedinnhold

Kjære slekt og venner, her i Solveien går det bare bra!

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er julebrevsesong. Det er høysesong for den sosiale selvangivelsen. Fortellingene om oss selv og vår familie må spres over hele landet til slekt og venner:

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære slekt og venner!

Håper det går bra med dere alle sammen. Her i Solveien 32 går det bare bra. Vi er superglade og megahappy 100 prosent av tiden.

Odin vår førstefødte har vokst seg stor og sterk. På skolen får han bare gode karakterer. Han har fått S i samfunnsfag, S i statsreligion og S i sport. Dessuten mange M-er. Det ble én G i forming. He-he. Den gutten er sin far opp ad dage. Det er ikke lett å konsentrere seg om skriving av julebrev, slik Odin raser rundt i huset på rulleskøytene sine. Odin er med i to korps for tiden, der han spiller trompet.

Her om dagen trakk han to is-pilkere som hadde gått gjennom isen opp av vannet. Den ene veide over 100 kilo så Odin måtte bruke begge henda for å trekke han opp. Derfor beit han seg fast i luggen på den andre karen og fikk trukket han opp samtidig. Tenk det, med bare tenna! Etterpå dro han opp tre pene torsker på vel 10 kilo, før han dro hjemover og fikk trukket dem i gryta. Da vi kom hjem, satt han nydusjet, stivpyntet og velfrisert ved bordet, med maten klar. Han er unik, Odin er altså av en annen verden.

Med oss voksne går det så det suser. Kristin skal fra januar av lede tv-programmet U-fine fruer. Der lærer hun opp fruentimmer med problemer i hverdagslivet sitt til å bli dannede damer. Jeg er nettopp blitt forfremmet til Professor Emeritus. Det skjedde etter at jeg forsvarte doktorgraden min ved å disputere over emnet «Hvorfor stikker strutsen hodet sitt i sanda?»

Noen småturer har det blitt, en svipptur til Liberia. En snartur til Seychellene. Bare sånn for å koble av litt.

Vi er aldri syke. Vi sover alltid godt. Vi leser hverandre som åpne bøker og stuller og steller for hverandre. Aldri faller det et vondt ord mellom kone og mann i vår heim.

Ingen av oss har blitt påkjørt. Ingen har problemer med synet. Ingen har hatt rusk i øyet. Og ingen kaster opp her i gården!

Nå stunder det mot jul. Lette snøfjoner daler ned over byen vår. Det dufter så godt fra bakst av de 77 sorter kaker til Kristin. Mer rakk vi ikke i år. Odin og Kristin spiller firhendig piano mens jeg sitter i gyngestolen og røker pipe mens jeg forfatter julebrev.

Ønsker dere en aller tiders Jul og et Godt Nyttår!

Hilsninger

Familien Prikkfri Lykke

Kommentarer til denne saken