Naturvernforbundet Troms er nok mest kjent for vårt engasjement for å bevare naturen vår, men vi er også glade i friluftsliv, naturglede og vår nærhet til naturen gjennom vår historie i nord. Når vi utøver friluftsliv er det et mål at vi gjør dette på en måte som ikke skader naturen og hvor vi gjør gode valg gjennom naturvennlig tilrettelegging for å være ute der dette er formålstjenlig (for eksempel på steder med stor trafikk). Alle må ta sitt ansvar for at vi driver sporløs ferdsel og utøver et friluftsliv med lavest mulig miljøavtrykk (vi heier også på bruktkjøp og reparasjon av turutstyr!).

Når vi tilrettelegger for friluftsliv i naturen gjennom gapahuker, turveier, dagsturhytter eller andre typer overnattinger setter vi spor - oftest i uberørt natur - og vi mener det er viktig at vi holder dette avtrykket så lavt som overhodet mulig. Vi krever at næringslivet er bevisste sitt arealforbruk og inngrep i uberørt natur, og dette må gjelde også oss som bruker naturen i fritiden.

På denne bakgrunn ønsker vi å fremsnakke Ishavskysten friluftsråd i Tromsø kommune som har valgt å restaurere Fjørtofthytta - og søndag 12. desember er det offisiell åpning av en flott dagsturhytte for Tromsø sin befolkning.

En bygning med sjarm og historie som bidrar til at folk kan ha et møtested i naturen- og det beste; hytta viser til viktige nye praksiser når det gjelder arealbruk- gjenbruk og arealsparing! Riksantikvaren har trukket frem at gjenbruk og bevaring av bygninger også er svært klimavennlig og bedre enn å bygge helt nytt.

Heia Ishavskysten friluftsråd for deres fremtidsrettede prosjekt som er bra for folkehelsa (gjennom et flott turmål), gjenbruk og hvor man ikke har gjort nye inngrep i naturen. Vi håper på flere slike prosjekter og håper alle tar vare på denne flotte hytta!