Prisen på norske bussbilletter øker mest i hele Europa. Det rammer særlig alle de som ikke har råd til egen bil, og som er avhengig av buss, tog, trikk eller bane. Da må kollektiv være bra og billig!

Derfor vil MDG innføre et nasjonalt reisekort til 500 kr i måneden hvor du kan reise så mye du vil, over hele landet. I Tyskland innfører de et slikt nasjonalt reisekort nå og det er selvfølgelig utrolig populært.

Blir det dyrt? Det vil ikke koste mer enn 3,1 milliarder i året. Det er samme sum som regjeringen vil bruke på å senke en 381 meter lang Hammersborgtunnel i Oslo sentrum.

Et billig månedskort vil gjøre hverdagen enklere og rimeligere for alle som ikke har tilgang til egen bil. Ikke bare barn og unge, men også de som ikke kan kjøre selv og alle de som ikke har råd til bil. Når prisene stiger på strøm, mat og andre varer så blir det stadig flere.

Ved å innføre et månedskort til 500 kroner vil pendlere over hele Norge spare mye. Fra Namsos til Trondheim sparer du månedlig en tusenlapp. Fra Egersund til Stavanger sparer du 900 kr. Fra Alta Øst til Alta Vest sparer du kr 800. I tillegg blir sommerferie i Norge et godt og miljøvennlig alternativ for alle - tenk deg å ta toget helt fra Bodø til Oslo for 500 kr.

Det bør ikke være slik at man må bo i en storby for å ha et billig og godt kollektivtilbud. Vi vil ha billig kollektivtrafikk for alle, for alltid.

For å få det til å skje må samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) komme på banen.

Fylkene har mye annet viktig de skal bruke penger på. Derfor kan det ikke være deres ansvar alene å kutte prisene.

Nå er det på tide at alle som er lei av dyre kollektivbilletter sier tydelig ifra: Vi vil ha månedskort til 500 kroner!