Gå til sidens hovedinnhold

Hvem setter krokfot på hvem, Cecilie Myrseth?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det var vanskelig å tro sine egne ører under NRK Troms si morgensending 13. april. Arbeiderpartiets Cecilie Myrseth påstod der at SV, Sp, Mdg, Frp og Rødt var ute etter «å sette krokfot på Ap og skape splid», når det disse partiene ønsker er en snarlig byggestart av Nord-Norgebanen, og vil ha Ap med på laget for å sikre stortingsflertall for banen.

Til helga vil Ap under sitt landsmøte si JA til Nord-Norgebanen, men på betingelse av nye grundige utredninger før byggestart. Sjølsagt er ei viss planlegging nødvendig, men hvorfor rykke tilbake til start hver gang realisering av Nord-Norgebanen er på agendaen? Alle veit at det allerede finnes grunnlagsmateriale å bygge videre på.

Cecilie Myrseth, du oppfordres til å lytte til Kristina Hansen - din partifelle, samferdselsråd for Troms og Finnmark og leder av Arktisk jernbaneforum. Under høringa av Nasjonal transportplan i transport- og kommunikasjonskomiteen nylig ba hun Stortinget om å vedta et prinsippvedtak om bygging av Nord-Norgebanen.

Cecilie Myrseth, du utfordres til å bruke din sterke stemme til å få Ap med deg inn i gjengen som krever et prinsippvedtak om snarlig byggestart.

Det vil det stå respekt av. Og Nord-Norgebanens begredelige 100-årige historikk - som verken du eller andre unge Ap-ere er ansvarlige for - vil straks bli glømt.

Jernbaneforkjemperne venter i spenning!

Kommentarer til denne saken