Gå til sidens hovedinnhold

Hva med dem som ikke vil ha vaksine?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vaksinepass er i det siste mye omtalt i media. Det arbeides nå med hvordan et slikt pass skal utformes og hva som skal legges inn i et slikt pass.

Jeg har et slikt pass/sertifikat. Med det har jeg levd et langt liv, uten restriksjoner av noe slag. Også dem som ikke har et slikt sertifikat har levd sine liv uten inngripen. Det som nå er på trappene er en form for tvangsvaksinering, noe som Høye uttaler at det skal det ikke være.

Det som nå søkes innført er et digitalt vaksinesertifikat som i fremtiden kan brukes til å regulere din adferd. Enkelte flyselskap er på trappene til å innføre et slikt sertfikat. Har du sertifikat får du lov til lå reise med fly. Det er også muligheter for andre reiserestriksjoner som for eks. med offentlige transportmidler. Det er bare fantasien som setter grenser for hva et slikt sertifikat kan brukes eller misbrukes til.

Blir det innført, vil det oppstå et klasseskille, dem med sertifikat og dem uten.

Det kan være mange grunner til at enkelte ikke kan eller vil vaksinere seg, så som barn, de med allergi eller underliggende sykdommer. Hva med dem? Blir det innført et digitalt vaksinesertifikat, kan en med et tastetrykk se om du er en fare for samfunnet.

Det er jo så moderne med pins eller merke på jakkeslaget for å vise tilhørighet. Kanskje må de som ikke er vaksinert gå med en pins eller merke, slik at de vaksinerte kan se med avsky på dem som, av en eller annen grunn, ikke er vaksinert. Gjennom tidene har det vært mange måter å merke de utstøtte på. Det siste jeg kommer på er "Davidstjerna". Nå kan det fort komme en digital "Davidstjerne" for de ikke-vaksinerte. Mulighetene er der.

Leste nylig om en liten by i Alaska (Koniganak) hvor bare de vaksinerte fikk handle på butikken. Du kunne ringe å få brakt matvarer hjem. Jeg mener å ha lest at et EU organ har sagt at ingen borgere skal diskrimineres på grunn av mangel på vaksine. Håper at det er tilfelle.

Kommentarer til denne saken