Fyrverkeribransjen melder om godt forhåndssalg og venter ny salgsrekord i år. I fjor kjøpte nordmenn fyrverkeri for en halv milliard kroner. Mange kommuner bruker våre skattepenger som rett og slett fyres opp i luften. Stadig flere kommuner skyter opp sitt eget fyrverkeri, og har ingen problemer med å forsvare pengebruken. Heldigvis er det noen kommuner som nå vedtar totalforbud mot fyrverkeri.

Vi i Support to the people of Ukraine har oppfordret kommune-Norge til å etterfølge Lyngdal og Farsund kommune til å støtte Ukraina i deres kamp for frihet og demikrati.

Det har mer langsiktig verdi og hjelpe Ukraina i stedet for å markere det nye året du og din kommune planlegger å bruke på nyttårsfyrverkeri. Det vil gi mer langsiktig glede for deg enn noen få sekunder med lys og støy, oppfordrer vi fra Support to the people of Ukraine.

Dessverre bringer nyttårsfeiringen alltid intens aktivitet på sykehusene og brannmenn må ofte ut i tjeneste. Dette er igjen en kostnad for det offentlige. Skadene forårsaket av fyrverkeri øker hvert år. Legene advarer hvert år mot dette. Hvorfor da ikke bruke pengene til noe som gir glede for mange ?

Folk som skyter opp nyttårsfyrverkeri er generelt av den oppfatning at ingenting kan skje med dem. Det skjer imidlertid, og det skjer ganske ofte. Disse inkluderer alvorlige skader på hender, ansikt, ben og andre deler av kroppen som kan få livslange konsekvenser.

Bruk av fyrverkeri er generelt ekstremt tvilsomt, spesielt i sammenheng med krigen i Ukraina.

Vi har mange personer fra krigsområder i vårt naboland som vi nå er nabo til. Enhver eksplosjon minner de om krigen og kan forårsake traumer.

Vår oppfordring er å donere pengene du og din kommune planlegger å bruke på fyrverkeri til å hjelpe Ukraina og dets folk, våre medmennesker. Det vil være mer meningsfullt og gi deg mer glede inn i det nye året, enn noen få sekunder som du og din kommune vil se et lysshow i luften.