Sindre Finnes, Erna Solbergs ektemann, er tatt i en rekke direkte løgnaktige fortellinger. Om sin helt spesielle aksjevirksomhet har han rett og slett løyet til landets tidligere statsminister, til statsministerens kontor , til media – og til oss alle. Det er dramatiske løgnhistorier som kan få alvorlige konsekvenser.

Sindre Finnes er ansatt som økonomirådgiver hos NHO – i det som heter Norsk Industri. Ja, nettopp – økonomirådgiver. Jeg tviler på at Erna vil ha han som økonomirådgiver – heretter. En dårligere økonomirådgiver må det virkelig letes etter.

Sindre Finnes har drevet med en aksjehandel utover alle normale grenser. Samtidig har han fortalt at han måtte avslutte sin aksjehandel fordi han bodde sammen med en statsminister. Han gjorde det motsatte. Han økte på – år for år.

Han drev med såkalt daytrading – kjøp og salg av aksjer daglig. En daglig aktivitet som både krever at man følger grundig med i aksjemarkedet – daglig, og driver omfattende kjøp og salg. Sånt tar tid – betydelig tid. Med den omsetningen av aksjer som nå er blitt kjent må han ha brukt mange timer hver eneste dag på denne spekulative virksomheten. Erna forteller at hun ikke har registrert noe som helst – ingen aksjehandel. Det har ikke foregått i heimen.

Da er det all grunn til å tro at denne enorme og helt spesielle aktiviteten har foregått i arbeidstida – hos Norsk Industri. I så fall må arbeidskravene og krav til arbeidseffektivitet være særdeles lave hos Næringslivets hovedorganisasjon.

Det er naturligvis totalt utenkelig at en lærer eller en sykepleier skulle ha muligheter til å drive slik lukrativ virksomhet i arbeidstida. Det finnes ikke et ledig sekund i arbeidstida til helsearbeidere, til ansatte i barnehager eller skoler til å drive utstrakt aksjehandel. Det er uendelig langt mellom virkeligheten og hverdagen til toppene i privat næringsliv – og til ansatte i offentlig virksomhet. Leder i Norsk Industri- Stein Lier Hansen, uttaler at han har full tillit til Sindre Finnes. Det forteller mye – for å si det pent.