Gå til sidens hovedinnhold

Hva er viktigst? Trygg vei der folk ferdes - eller å komme fortest mulig til byen?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lyngen kommune fikk midler til Pollfjelltunnelen. De sto ikke først i køen, men fikk det presset igjennom. (vil mange hevde)Et par ras over veien på vårparten gjorde så sterkt inntrykk på fylkespolitikerne at de ikke hadde noe valg!?

På Arnøya har vi ofte ras som går over fylkesveien, opptil over 40 på en sesong.

På begge sider av Singla har vi de verste strekningene. Her kan det gå sammenhengende ras på over en kilometer. Det breieste som er målt var på 1100 meter - gikk nesten bort til fergeleiet, rett bak noen biler som skulle til ferga!

Sånne ras har vi hatt her ute helt siden veien ble bygd på 70 tallet. Her pendler arbeidsfolk og skoleelever daglig gjennom fylkes mest rasutsatte vei. Fisk kommer ikke ut og varer kommer ikke inn når veien er sperret.

Vi har toppet lista for rassikring i over 20 år, før vi ble strøket ut. Den opprinnelige planen blei for kostbar.

Så fikk Skjervøy kommune Rambøl til å tegne og beregne en ny veitrase - billigere og ras-sikker. Fylkespolitikerne var enige det her såg riktig bra ut, men det fulgte ingen penger med!

No ser vi at Lyngen-samfunnet krever igangsettelse av Ullsfjord-forbindelsen. Et prosjekt det har vært pratet om i mange år.

Men no når vi har fått Manndalstunnelen og Kåfjord-bergan skal rustes opp, blir E6 rundt Lyngenfjorden både sikrere og raskere.

Det vil dermed bli færre folk som stiller seg i fergekø selv på vinteren!?

Da synes eg det er frekt og umusikalsk å kreve igangsettelse av dette prosjektet nå.

Bare for å spare en halv times kjøring til Tromsø!

Pollfjelltunnelen fikk penger til forlengelse fordi det kunne gå menneskeliv - det samme bør jo gjelde her ute på Arnøya! Dødsulykken i Ura førte til at alle rasmidlene i fylket ble flyttet dit den gangen. Slik situasjonen er i dag bør Arnøya komme først i køen for å unngå tap av liv.

Vi har stor verdiskapning her ute og mange unge som vil etablere seg. Vi treng bare en sikrere vei - flaksen vil ta slutt en dag!

Kommentarer til denne saken