Gå til sidens hovedinnhold

Hurra for store arrangementer og trafikkomlegginger!

Er vi blitt fornøyde med sofakos og Netflix? Er det om å gjøre og ikke endre det daglige mønsteret, komme seg hjem til tacoen i tide?, spør tromsøværing Helge Markusson.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hurra! Arctic Race preger Tromsø torsdag. Ved tunnelinnslaget ved fylkeshuset var det i løpet av et døgn grodd opp et helt lite samfunn. Regibusser forberedte direktesendinger fra Trømsøya og Kvaløya til nesten 150 land.

Men i diverse sosiale medier og aviser, samt blant folk surkes det internasjonalt i vinkel over stengte veier og at folk ikke kan kjøre eller sykle akkurat hvor de vil noen timer.

Jeg sier hurra! Endelig skjer det noe. I går og i dag har jeg observert utallige regionale og lokale leverandører, mange av dem som har vært ramma av mindre aktivitet som en følge av pandemien. Nå er det jobbing for dem. Hurra!

Jeg har jobbet med større og mindre arrangementer og jeg kjenner meg igjen fra Døgnvill-tiden, det var alltid noen som surka fordi det skjedde noe. Noen kom seg ikke til postkassen fordi vi satte opp gjerder slik at publikum ikke skulle trø på privat eiendom. Ikke pokker om de skulle ha noe av at vi kunne komme med posten på døra! Eller Rakettnatt: «æsj, jeg må gå hundre ekstra meter for å finne bussholdeplassen, og huff det er høy musikk etter klokka 23.00 på en fredag. Folk drikker øl!»

Men herregud så artig det er når festen først er i gang.

I år er det ti år siden Robyn, John Fogerty og mange flere sto på scenen på Døgnvill på Valhall, foran over 12.500 publikummere. Det har ikke vært noen konserter i byen i ettertid som samla flere.

Er vi blitt fornøyde med sofakos og Netflix? Er det om å gjøre å ikke endre det daglige mønsteret, og komme seg hjem til tacoen i tide?

Jeg låner en bildetekst fra nettutgaven til iTromsø fra i dag: «Som vekter under Arctic Race møter Ida Heggem både på glade og sinte tromsøværinger om morgenen. En bilist viste fingeren til henne gjennom hele svingen, forteller hun.»

Mulig at det er noen som får det besværlig noen timer og må endre i oppsatt rutine. Selvfølgelig er det ergerlig.

Men det florerer av spy-emojis og bannskap og grovt språk på sosiale medier når arrangementet omtales. Dessverre er det mange som benytter det som første informasjonskilde, slik er verden blitt.

Også mulig at både kommunen og arrangør kunne gjort en bedre jobb for å informere befolkninga, men det får bli en annen skål.

Arctic Race rocker! Jeg er ikke så interessert i sykkelsport, men jeg anerkjenner virkelig at dette skjer. Det er bra at byen ristes litt. Vi burde hatt enda flere store arrangementer, vi burde tåle at det faktisk flyttes en statue noen meter slik at vi kan bruke torget til enda større eventer enn det det er plass til i dag. Jeg heier på dem som vil ha en ny storhall i byen, det kan gi flere tøffe store arrangementer. Arrangementer som skaper merverdi og både for kassa, hjernen og hjertet. Jeg håper høsten og årene som kommer blir smekkfull av trafikkomlegginger. Lykke til Arctic Race of Norway!

Kommentarer til denne saken