Valgkomiteen i Høyre har innstilt lederen i Tromsø Høyre, Anne Berit Figenschau, til en plass i partiets arbeidsutvalg foran landsmøtet i april.

Utvalget (AU) utgjør Høyres ledelse, bestående av partileder Erna Solberg, de to nestlederne, lederne for Høyres kvinneforum og Unge Høyre, samt to andre personer som velges av landsmøtet. Her blir de aller viktigste strategiske avgjørelsene i partiet tatt.

52 år gamle Figenschau er opprinnelig fra Bardu, men bosatt i Tromsø, hvor hun i dag arbeider i Skatteetaten. Etter å vært medlem og listekandidat for Tromsø Venstre, tok hun overgang til Høyre hvor hun i 2014 ble byråd for finans.

Hun har også seks år bak seg i ledelsen i Troms og Finnmark Høyre. Nå ønsker hun også å bli Høyres ordførerkandidat foran kommunevalget i 2023 der hun skal utfordre den sittende Ap-ordføreren Gunnar Wilhelmsen.

Det er gode nyheter for Nord-Norge og ikke minst Tromsø, at Figenschau får en plass i Høyres sentrale ledelse. Og det er på høy tid, hvis Høyre skal gjøre seg noe håp om å gjenerobre makten i Nord-Norges hovedstad i 2023.

Da trenger de solide lytteposter i en by som er en demning mot en flyttestrøm der hovedtyngden går sørover. Norge trenger et sterkt Tromsø med vekst i folketallet for å kunne lykkes med å gjøre en jobb for nasjonen i nord.

Figenschau har lang erfaring som leder og kan utvilsomt tilføre mye når det gjelder Høyres organisasjon, der arbeidet utføres av frivillige.

Politisk varsler hun at skole og utdanning vil stå sentralt for henne, hun er opptatt av flere utdanningsplasser i nord, samt å understøtte de store motorene med sterke kompetansemiljøer i landsdelen, som Universitetet i Tromsø og Universitetssykehuset Nord-Norge.

Hun er også klar til å opp kampen for at Nord-Norge får beholde kraftoverskuddet selv slik at man kan skape et sterkt næringsliv basert på grønn industrisatsinger.

Her vil Figenschau få brynt seg i Høyres ledelse. En ting er å få et ettertraktet verv, noe helt annet er å bli lyttet til.

Vi får se om hun lykkes med sine hjertesaker i Høyres innerste maktsirkler. Det er uansett viktig at de nordnorske perspektivene i Høyre nå skal målbæres av en politiker som bor fast i landsdelen, og vet hvor skoen trykker.