Gå til sidens hovedinnhold

Heia TIL!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Eivind Espenes’ kronikk på Nordnorsk Debatt, der han krever Tromsø-trener Gaute Helstrups avgang, fikk meg brått til å minnes en fotballkamp her i Alta for ganske mange år siden.

Etter en litt treg sesongstart var det duket for et nytt tap for hjemmelaget – akkurat som for TIL nå. Og kritikken fra den såkalte fansen var nådeløs; mens dommeren og linjemennene var idioter, var hjemmelagets spillere totalt ubrukelige! Ikke kunne de noe, ikke orket de noe, og ikke forsto de noe! For ikke å snakke om trenerne! Alt var galt – de måtte så gjerne tape! Mens fremtida – av en eller annen grunn – stod på sidelinja…

Det er i motgang vi skal stå sammen og vise hva vi er laget av, sies det, men her var det sannelig ikke mye positivitet og støtte til laget! Bare surmuling, kjefting og negativitet fra de som liksom skulle være lagets tolvte mann, som det så fint heter i supporterkretser…

Men fortvil ikke, Tromsø, selv om det går litt tregt med det sportslige akkurat nå; det gledelige er jo at rekrutteringen tydeligvis er i orden! For maken til ansamling av selvutnevnte eksperter finnes vel neppe så mange andre steder!

Så løsningen på Tromsø ILs problemer, kjære fotball-ledere, er enkel: Spander noen kroner på gratis medlemskap og fotballsko, så kan klatringen mot tabelltoppen begynne! For her finnes åpenbart både fotballforståelse, styrke, spenst, kondisjon og vilje! Og tydeligvis taktiske evner i fleng – ikke minst på trenersiden!

Det gjelder bare å gi dem muligheten!

Men skynd dere – de fleste av dem er nok allerede i 40-50-åra…

Kommentarer til denne saken