Gå til sidens hovedinnhold

Har panikken tatt Bjørnar Skjæran og Arbeiderpartiet?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Endelig helg, tenker jeg, etter å nylig ha oppdaget Ap-nestlederens (eller er det Ap-pampens eller Ap-bondens) store kanonade mot Senterpartiet. Arbeiderpartiet skyter kanonskudd etter kanonskudd, men i hvilken retning går kulene? Har panikken tatt Ap slik at de bruker krutt og kuler i hytt og pine? Står kanonen rett vei?

Jeg er klar til å hente popkorn, slenge beina på skammelen og la helgeunderholdninga begynne! Er det en komedie, en krim eller en ny episode fra Rorbua?Men temaet er for viktig, det gjelder valget. Det er ikke bønder, skogeiere eller industriarbeiderne som er problemet i dette landet.

Vi skal være glade for at det finnes norske eiere av jord og skog. Hadde H/FrP-regjeringa fått det slik de ville, kunne hvem som helst eid dette landet. Kanskje ville grunneierne stort sett vært kinesere etterhvert, eller de som har skapt formuen på børsen, ikke ved å bryte stein?

Så drar Arbeiderpartiet våre besteforeldre inn i retorikken. Mine bestemødre var husmødre og min bestefar i nabohuset arbeidet på jernbanen. Min far var industriarbeider og min mor jobbet på kiosken. Den oldefaren jeg kan huske var gruvearbeider i Sulitjelma, og på Svalbard.

Det blir sært å advare mot Senterpartiet ut fra besteforeldrene, særlig når advarselen kommer fra et parti hvor lederen ikke trenger å jobbe en dag, men kan leve av arvet kapital. Det kan hende folk som må arbeide for føda, på jorda, i skogen, i helsetjenesten, i industrien eller på veiene, hadde satt pris på at kanonene ble rettet riktig vei.

Jeg vil iallfall stå først i kampen for en ny regjering, fordi det er det beste for folk som trenger arbeid og gode tjenester, mer distriktspolitikk og færre EU-direktiv!

(Innlegget er opprinnelig publisert på artikkelforfatterens Facebook-side, og publiseres med tillatelse.)

Kommentarer til denne saken