Parkeringssameiet på Workintoppen krever 40.000 i året i parkeringsavgift fra hjemmetjenesten i Tromsø, når kommunens ansatte er på oppdrag for å bistå de pleietrengende i boligfeltet.

Det er nesten så man må klype seg i armen over en slik nyhet, eller for å si det med salige Oluf Railkattli; man hører så steike mye rart når man sitter inne med skinnhua på.

Det hele kunne høres ut som en smakløs aprilspøk. Men det er altså sant, og attpåtil like før jul, den forestående høytiden med fokus på omsorg og barmhjertighet. Sameiet på Workinntoppen risikerer å sette norsk, om ikke skandinavisk rekord, i mangel på takt og tone.

Å kreve titusenvis av kroner fra en offentlig omsorgstjeneste på denne måten er ikke bare uhørt, det er helt uforståelig hvordan styret kan komme frem til en så lite gjennomtenkt konklusjon.

Hjemmetjenesten gjør en jobb for hjelpetrengende og syke over hele kommunen. Noen av dem bor tilfeldigvis også i Workinntoppen. Frem til nå har tjenesten fått bruke to plasser gratis i parkeringsanlegg under en av blokkene.

Det skulle bare mangle. Men nå ønsker altså styret i sameiet å ta saftig betalt for denne tjenesten, slik at de kan «videreutvikle» parkeringsanlegget.

Det er et finere ord for å maksimere fortjeneste. Samtidig som man skal tjene penger selv, lemper man en kostnad over på fellesskapet i Tromsø, også de mest sårbare og svakeste.

For istedenfor å kunne bruke 40.000 kr til direkte tjenester til brukerne, må man altså nå betale denne summen til velstående beboere i et av Tromsøs dyreste strøk.

Noen av leilighetene i bydelen på Tromsøs solside er solgt til en svært høy kvadratmeterpris, og mange av de som bor der har solid økonomi. At de som sameie ikke skal ha råd til å finne hjerterom til et par biler fra hjemmetjenesten, er flaut, på grensen til parodisk.

Sannsynligvis finnes det sikkert flereoppegående beboere som rødmer over styrets håndtering. Vi håper de bruker utestemme og sier fra. En del av jobben når man sitter i styret i et sameie er å ta vare på et felles omdømme. Hvis ikke, kan man komme i skade for å tro at området preget av visse verdier eller egenskaper.

Workinntoppens sameie gjør klokt i slå revers i en sak som er pinlig i all sin avsløring av grådighet og mangel på raushet. Stopp i tide, det er faktisk den beste julegaven styremedlemmene kan gi i år. Den gaven vil de først og fremst gi seg selv.