Kjære NRK, vær så snill og spar oss for den intetsigende ettermiddagssendinga som for tiden «herjer» i Troms og Finnmark. Jeg vet det er sommer og agurknytt-tid, men det er rett og slett forstemmende å høre på det stort sett «ingen ting» som serveres oss.

Går det ikke an å lage reportasjer fra rundt i Finnmark og Troms i stedet? Eller er NRK nå blitt kun et prateprogram, hvor vi stort sett hører to skravlende programledere, som av og til tar en telefon, i mellom platespilling?

Hva med å erstatte slarvingen med reportasjer om stort og smått rundt i hele storfylket? Det skal ikke mye til for å få litt fart i denne gudsjammerlige kjedelige sendinga. Det kan ikke koste NRK mange kroner, eller er det bevisst fra statskanalens side, å gå lukt mot sin egen sakte død, – vi skal slutte å lytte?

Hvorfor ikke lage en stafett, hvor små og store steder i storfylket blir presentert, av egne folk og på stedet, ikke bare to minutters telefonsamtale fra studio. I dag er det pussig å se Nordnytt, hvor reportasjer fra Finnmark stort sett er fra Alta. Det er direkte pinlig at statskanalen ikke ser det selv.

Etter som jeg har forstått, skal det være journalister stasjonert flere steder i fylket, selv om disse er svært vanskelig å få øye på. Det virker som disse er gått under jorden, eller er det bare i Tromsø og Alta det er folk for tiden?

Det skjer mye rundt i storfylket, både store og små begivenheter. Ja, tenk om NRK kunne ha speilet fylket. Men sukk, det vil vel bli altfor mye styr, man skal vel ikke røre for mye rundt i statskanalen NRK – folk kan komme til å våkne.