Man kan lure på om det er noen voksne på jobb i Nordlys når de presterer kunststykket å skrive på lederplass at Høyre i Tromsø er blitt et «FrP-light».

For mer vekk fra realiteten er det ikke mulig å komme.

Les også

Høyre i Tromsø har blitt “Frp-light”

Høyre i Tromsø er slett ikke noe «FrP-light». I alle fall ikke i den forstand at de politisk ligger tett opp mot oss. Tvert imot; Høyre i Tromsø fremstår mest av alt som et støttehjul for Ap, SV, Sp og MDG. I alle viktige saker den siste perioden har Høyre stemt sammen med de rødgrønne.

Høyre sikret stort flertall for å innføre bompenger i Tromsø. Høyre stemte sammen med de rødgrønne for å legge ned redningsdykkerne. Høyre stemte for å legge ned Kvaløysletta sykehjem, men drev en dobbeltkommunikasjon der de stilte kritiske spørsmål ved en nedleggelse de stemte for. Høyre støttet heller ikke FrP i skandalen om rekommunalisering av sentralkjøkkenet – en sak som kunne påført kommunen en skikkelig millionsmell.

Tromsø Høyre fremstår i det hele tatt ikke som et opposisjonsparti, og ut fra partiets politiske linje lokalt den siste perioden passer Anne Berit Figenschau best som varaordfører for Gunnar Wilhelmsen.

Nordlys hevder at Tromsø Høyre ikke lenger fremstår som «økonomisk ansvarlig» og at de derfor er «FrP-light». Dette skurrer på to måter. Økonomisk ansvarlighet har alltid vært Tromsø FrPs varemerke. Vi har valg etter valg hatt slagordet «det viktigste først» og foreslått kraftige kutt i ikke-lovpålagte oppgaver. Vi har stemt imot en rekke svulstige kulturprosjekter av hensyn til økonomien. Høyre stemmer i slike saker alltid sammen med de rødgrønne – og det er det andre punktet som skurrer. Når var Høyre i Tromsø økonomisk ansvarlig? Nylig stemte Tromsø Høyre for nytt kulturkvartal til en milliard.

Dette var pinlig svakt på lederplass fra Nordlys. Høyre i Tromsø fortjener ikke hedersbetegnelsen «FrP-light» etter at de i så og si alle saker fremstår som støtteparti for Gunnar Wilhelmsen. «Ap-light» ville vært mye mer passende.

Men med tanke på Nordlys sin historiske tilknytning til Ap er det ikke overraskende at de kritiserer Høyre ved å samtidig indirekte svartmale FrP. Man kan nok ikke forvente annet fra en avis som så sent som sist valg «anbefalte» leserne å stemme Ap og Sp. Gunnar Wilhelmsens politiske rådgiver ble også hentet fra Nordlys.

Dette er nok bare starten på en lang valgkamp for de rødgrønne fra Nordlys.