Se for deg at du må dra på et jobbmøte i en annen by.

La oss si at møtet finner sted neste uke, du må reise 24. januar og du er tilbake 26. januar. En helt vanlig varighet på en jobbreise, og helt vanlig å ikke få vite om den før nå. Så skal du komme deg dit. Problemet er at du bor en plass i landet, der det kun går fly. Det finnes ikke tog. Det går en og annen buss, men de korresponderer ikke med hverandre og de tar deg i alle fall ikke dit du skal. Skulle de allikevel gjort det, så ville reisen alene tatt over et døgn. Kanskje to.

La oss si at møtet er i Bergen og du bor i Hammerfest. Da kan du reise billig med såkalt smart billett og tider som overhodet ikke får deg til møtet tidsnok for den hyggelige prisen

5360 + 3857 = 9 217,-

Eller du kan ta et fly som gjør at du rekker møtet og kan bli til møtet er slutt, og til og med ha fleksibilitet i billetten i tilfelle det kommer endringer i planene for den enda hyggeligere prisen

8357 + 8358 = 16 715,-

La oss flytte møtet til hovedstaden. Dit kan du velge å reise på litt ukurante tidspunkter, uten bagasje og ingen fleksibilitet på billetten for

5206 + 4331 = 9 527,-

Eller du kan ta med deg mer enn bare tannbørsten for

5607 + 6500 = 12 107,-

Ønsker du å kunne ha noe fleksibilitet, tilbyr Widerøe dette for den nette sum av

7758 + 7957 = 15 715,-

La oss si at du slettes ikke skal på jobb, men det er gamle tante Unni som ligger på det siste og du kunne godt tenkt deg å ta med familien på denne turen nedover... gang tallene over med tre eller fire eller fem. Jeg orker ikke engang regne det ut.

Tallene over er hentet fra Widerøe sine nettsider mandag 16. januar. Reisene er fiktive, men prisene er reelle.

iFinnmark stilte flyseskapene spørsmål om hvorfor prisene var så høye. Svaret er avgifter, drivstoff og at reisende må betale for tomme seter, noe de kaller retningsskjevhet. I tillegg sies det at «...de må betale omtrent 70 prosent mer for drivstoff i Finnmark enn i Oslo, i tillegg til «enorme avgiftsøkninger».»

Staten legger altså ekstra kostnader på de reisende i landet som reelt ikke har alternative reisemåter. Det er ikke det jeg definerer som god distriktspolitikk.

Samtidig lurer man på hvorfor det er fraflytting fra nord og hvorfor gratis barnehage og nedskriving av studielånet ikke demmer opp for dette. Vel, de økonomiske tiltakene jeg nyter godt av som bosatt i Hammerfest blir spist opp av en enveisbillett ut herifra.