Nordlys store politiske redaktør har avlagt undertegnede en visitt i kommentaren "Ned i skyttergrava igjen" 25.november. Den er det behov for å korrigere. Fjellheim mener Høyre i Tromsø bør gå stille i dørene og være forsiktig i å kritisere tabbene til ordfører Wilhelmsen. En lavmeldt opposisjonspolitikk, liggende tett opp til Arbeiderpartiets maktapparat i byen er å foretrekke der i gården.

Nå er det lenge siden ungsosialisten Fjellheim startet sin noe kortvarige politiske karriere i Sosialistisk ungdomsparti på Senja, men hans dype politiske overbevisning er ikke vanskelig å skimte gjennom hans brede røde tegnestift på kommentator- og lederplass i Bladet Nordlys.

Under valgkampen i 2019 utviklet det seg til rene bromansen mellom Fjellheim, andre ledende journalister i Bladet Nordlys og ordførerkandidat Wilhemsen. Det fant jeg fant grunn til å påpeke i en kommentar i Medier24 den 12. februar 2019 i oppløpet til valgkampen, om noen er interessert i å studere den affæren nærmere.

Noen av ordene jeg brukte i min tale til årsmøtet i Tromsø Høyre den 17.november er lånt fra høyrehøvdingen Erling Norvik sin bok «Hiv dokker i kalosjan». Han mente oppskriften på Høyre-bølgen i 70- og 80-årene var en klar og konsekvent politisk linje. I dagens medie- og sosiale medieverden må dette budskapet tolkes. Det betyr at budskapet må nå fram i et komplekst mediebilde. Da er det nødvendig å være klar og tydelig.

Det ser det ut som gruppeleder for Høyre i Tromsø kommunestyret Vanja Terentieff endelig har forstått. Nå må Høyres politikere slutte å hige etter smiger fra Fjellheim og Bladet Nordlys på ledereplass og slutte å lure seg til å tro at de vil Høyre noen godt i det hele tatt. Sannheten er det motsatte.